Gran Canaria
Gran Canaria
Ik ben al hier

Vega de San Mateo

Vega de San Mateo

Vanaf Santa Brígida leidt de weg naar San Mateo waarbij u het gebied van 'El Madroñal' doorkruist. Het dorp ligt op 22 kilometer van de hoofdstad en maar 8 kilometer van Santa Brígida. Bijna de helft van de oppervlakte van Vega de San Mateo behoort tot het natuurreservaat van de bergtoppen, het 'Paisaje Protegido de las Cumbres'.

Bij een bezoek aan het oude centrum van het dorp mag u de kerk in de hoofdstraat niet missen; het gebouw heeft twee schepen en het middengedeelte wordt bekroond door een klokkentoren, ontworpen door José Luján Pérez, een bekend religieus kunstenaar afkomstig uit Gran Canaria. De klok van de kerk werd vier jaar na de bouw toegevoegd en kwam per schip over uit Cuba, waar emigranten uit het dorp de klok hadden laten maken.

De wandelboulevard 'Alameda de Santa Ana' ligt naast de kerk en vormt samen met het gemeentehuis een architectonisch geheel in een sobere neo-canarische stijl. De markt van San Mateo met landbouw- en ambachtelijke producten die in het dorp zelf wordt gehouden, is bijzonder druk bezocht en is tegenwoordig de grootste economische motor van het dorp. De markt is open op zaterdag van 08:00 tot 20:00 uur en op zondag van 08:00 tot 15:00 uur.

Bij een bezoek aan Vega de San Mateo kunt u ook de prachtige vergezichten ontdekken over de hoogvlaktes en de bergtoppen. Op het hoogste punt van Gran Canaria bevinden zich de ijsopslagplaatsen 'Los Pozos de Nieves', waar vroeger de sneeuw werd bewaard om deze later in de vorm van ijs naar Las Palmas de Gran Canaria te brengen. U kunt een van de gerestaureerde ijsopslagplaatsen bezoeken en genieten van het panoramische uitzicht over het natuurreservaat.

De gemeente heeft op de mooiste plekken een aantal picknickplaatsen aangelegd, zoals die van Ana López, die beschikken over faciliteiten waardoor u optimaal van de omgeving en de natuur kunt genieten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het bureau voor toerisme dat in het dorp zelf is te vinden.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.