Gran Canaria
Gran Canaria
Nu är jag här

Vega de San Mateo

Vega de San Mateo

Från Santa Brígida beger vi oss till Vega de San Mateo och passerar då El Madroñal.  Det ligger 22 kilometer från huvudstaden och endast 8 kilometer från  Santa Brígida. Nästan hälften av dess yta är klassat som naturresrevat.

Vy över Las Lagunetas
Vy över Las Lagunetas

Vid en promenad i gamla stan, måste man besöka församlingskyrkan som ligger vid huvudgatan. Kyrkan har två flyglar och den högsta centrala delen kröns av ett klocktorn vars övre del projekterades av José Luján Pérez, en framstående kanarisk konstnär av helgonbilder. Kyrkklockan, som sattes upp 4 år efter att kyrkan var byggd, skickades från Kuba av kanariska emigranter från denna plats.. 

La Alameda de Santa Ana, som ligger bredvid kyrkan, bildar tillsammans med rådhuset ett exempel på den mycket renodlade nyare kanariska stilarten. 

Promenerande ungdomar

San Mateos agrikultur och marknaden med hantverk, inne i själva byn, är  en annan mycket populär plats som idag blivit den främsta ekonomiska  motorn i byn. Öppettider: lördagar från 8.00 till 20.00 och söndagar  8.00 till 15.00.

Ett besök i Vega de San Mateo erbjuder också unika vyer av omgivningarna och bergen. Väl uppe i bergen ligger Los Pozos de Nieves, där man förr i tiden bevarade snö för att sedan transportera den till Las Palmas de Gran Canaria, där den konsumerades i form av is. Förutom att kunna besöka en av dessa restaurerade brunnar, kan man njuta av en magnifik utsikt av bergens beskyddade landskap.

Kommunen menar att omgivningarna är mycket värdefulla som rekreationsområde, till exempel i Ana López,  och har därför skapat en infrastruktur som gör det möjligt för människor att på bästa sätt komma ut och njuta av naturen.

För mer information rekommenderas ett besök på Turistkontoret som ligger i byn.

Fortsätt på den Centrala Rutten:

Santa Brígida   l   Vega de San Mateo   l   Tejeda   l   Artenara   l   Valleseco   l   Teror

Välj det bästa på den här rutten >