Gran Canaria
Gran Canaria
image01
image02
image02
image03
image04
image05
Sport

Niet te stuiten

Niet te stuiten

" Als jullie denken dat ik tijdens de vakantie stil blijf zitten, dan heb je het bij het verkeerde eind. Natuurlijk heb ik zoals iedereen thuis mijn verplichtingen. Maar dat is thuis. Want zodra ik naar Gran Canaria afreis, laat ik al alle beslommeringen achter me, héél ver achter me. Een mooi moment om mijn mobieltje uit te zetten.

Want zo af en toe heb ik even rust nodig, tijd om me terug te trekken op mijn eiland-oase. Een oase waar de zon vrijwel het hele jaar schijnt. En waar ik een half uur na aankomst al een ander mens ben.

Op Gran Canaria vind ik de tijd om te ontspannen en te sporten. Dankzij het uitzonderlijke klimaat kun je vrijwel iedere sport beoefenen die je maar kunt bedenken, wat een stimulans is om nieuwe dingen uit te proberen. Ieder jaar als ik terugkom, neem ik me voor iets te proberen wat ik vorig jaar nog niet durfde. Het is echt een eiland voor sportgekken. Niet alleen vanwege het lekkere weer, maar ook omdat er voor elk wat wils is.

Zo is het eiland het Europese mekka voor windsurfers. De eerste zomer dat ik er was, was ik niet van mijn plank te slaan. Het jaar daarop heb ik me op het mountainbiken gestort. Dagenlang heb ik in de bergen door prachtige dennenbossen gefietst. En er valt nog oneindig veel meer te doen. Je kunt er kitesurfen, bergbeklimmen en bergwandelen. Maar je kunt ook zwemmen bij witte zandstranden in de beschutting van vulkanische rotsformaties. Of duiken

Tijdens de afgelopen vakantie heb ik voor gewoon surfen gekozen. Nou ja, “gewoon”… Na twintig jaar niet gesurft te hebben, wilde ik het weer eens proberen. In het begin zag mijn vrouw me met mijn plank de zee in gaan en kon ze haar lachen niet inhouden. Maar toen ze me eenmaal rechtop over een grote golf zag aankomen, kreeg ze toch ineens een heel ander beeld van me. Tja, na al die jaren kan je man je toch nog verrassen.

Ik heb zelfs al de stap gezet om te gaan sportvissen. En ik moet zeggen: ik had niet gedacht dat ik het zó leuk zou vinden. Maar als je eenmaal op het dek van een schip de strijd bent aangegaan met een enorme zwaardvis, dan begrijp je het helemaal… Voor je het weet, droom je ’s nachts van grote vishaken en banjer je overdag als een echte zeerob over de kade van Puerto de Mogán.

En eerlijk gezegd is er nog een reden waarom ik praktisch een abonnement heb op Gran Canaria. Een heel eenvoudige reden: ik houd van lekker eten. En met de enorme verscheidenheid aan restaurants is één ding duidelijk: je kunt er heerlijk eten. Of dachten jullie soms dat wij sporters niet van het goede leven houden?