Gran Canaria
Gran Canaria
image01
image02
image02
image03
image04
image05
Sport

Det räcker länge

Det räcker länge

" Hade ni tänkt få se mig fira min semester sittande? Aldrig i livet. Som alla andra har även jag plikter som väntar därhemma. Men det är hemma. För när jag reser till denna ö lämnar jag arbetet långt, långt bakom mig. Det är dagar när man stänger av mobilen.

Ibland behöver jag en paus för att fly till min ö. En fristad med sol praktiskt taget året om. Trettio minuter efter att ha satt min fot på Gran Canaria är jag en helt annan person.

Där har jag tid för att roa mig, att sporta. All världens sporter tack vare det fina klimatet, som inspirerar mig att pröva nya saker. Varje år kommer jag tillbaka inriktad på att göra det jag inte vågade pröva förra gången. Det är en ö som är som gjord för alla sportälskare, och då är det inte enbart det gynnsamma klimatet utan också tillgängligheten på Gran Canaria som inbjuder till att prova på många olika sporter.

Det är windsurfingens europeiska huvudstad. Första sommaren jag var där tillbringade jag timmar flygande över vågorna med brädan och seglet. Året därpå ägnade jag mig åt cykling i bergen. Hela dagarna trampade jag pedalerna på min mountainbike på vägar som korsar pinjeskogarna. Det finns valmöjligheter, det finns allt. Du kan utöva kitesurfing, bergsklättring eller vandringar. Eller simma vid en strand som är skyddad mot havet av ett rev av vulkanisk sten. Eller ägna dig åt dykning

Den senaste semestern blev det surfing. Efter att inte ha surfat på tjugo år har jag provat på det igen. Först när min fru såg mig gå i vattnet med brädan skrattade hon. Sedan när hon såg mig stå upp på en våg fick hon se ytterligare en ny okänd sida av sin man.

Jag har till och med prövat på djuphavsfiske, något jag aldrig trodde jag skulle komma att gilla. Men när du står där på däck och kämpar med en svärdfisk då förstår man... till slut drömmer man om bete och strosar omkring som en sjöbjörn på kajen i Puerto de Mogán.

Och varför inte säga det på en gång. Jag har ännu ett skäl att vara fast kund på den ön. Ett mycket enkelt skäl. Jag gillar god mat och där finns fina restauranger. Av alla slag. Eller trodde du att vi sportfånar inte gillar att leva gott? "