Gran Canaria
Gran Canaria
Må bra

Aloe Vera

Den fula plantans fantastiska öde

Det fanns en tid då knappast någon lade märke till växten Aloe Vera. Det var inte så i forna tider. Det är känt att såväl Cleopatra som andra skönheter i det antika Rom skötte sin hy med extrakt ur denna växt.

Men det fanns en tid då Aloe Vera var glömd. Dess gömda egenskaper slutade plötsligt att intressera. Aloeväxten föll i glömska och den är just inte precis iögonfallande bland den färggranna och märkliga floran på Gran Canaria. Den väckte ingen beundran bland palmer och drakblodsträd i ravinerna. 

Detalj av växten Alove Vera
Massör tar Aloe Vera i sina händer

Det visade sig att Naturen som alltid varit snäll mot Gran Canaria, också var det mot Aloeväxten som växer på ön. Det beror på att den spetsiga växten som växte hur som helst på solsidan av sluttningarna innehöll extremt värdefulla komponenter för hudvård. Komponenter som väckte de franska kosmetikatillverkarnas intresse i slutet av 1900-talet.

Idag har det visat sig att Aloe har en mängd positiva egenskaper för att fukta och vårda hyn. Därför används den i tillverkning av fuktkrämer, tvål och schampo och även till makeup. Den används även inom läkemedelsindustrin för dess lugnande och helande kraft. Denna blandning av hälsofördelar utgör också grunden vid de behandlingar som erbjuds av hälsocenter på Gran Canaria. Behandlingar som drar fördel av den utmärkta kvalitén på den art av Aloe som odlas på ön. Den är ansedd att vara bland de bästa i världen för sin höga renhet. 

Klimatet på Gran Canaria gör att Aloe på arkipelagen producerar ett naturligt gelatin som inte behöver behandlas. Man ändrar inte temperaturen, inte heller trycket eller stabiliseringen. Man utnyttjar växtextraktets förutsättningar. Dess naturliga egenskaper berikar ett tiotal produkter bland de bästa europeiska parfymerna. Dess egenskaper utnyttjas på laboratorier i de främsta kosmetikindustrierna och sedan några år är de en del av de behandlingar som erbjuds på olika hälsocenter på Gran Canaria.

Naturen har varit generös mot Gran Canaria. Den valde ön för att låta en mycket speciell sort av Aloe Vera växa och växa under århundraden. Tusen år senare har vi upptäckt att vi har en skatt. En spetsig växt som skänker oss sina underbara egenskaper. En av de bästa naturliga mediciner som du kan finna på Wellness-centren på Gran Canaria.

Finca Canarias
Adress: Carretera, GC-140, Km. 2, 35219 El Goro, Las Palmas
Telefon: 638388593
e-post: cs@fincacanarias.es
webb: www.fincacanarias.es