Gran Canaria
Gran Canaria
Naturen

Parador de Cruz de Tejeda

En Parador Nacional öppnar himmelens portar

Endast ett stenkast från platsen där ett hav av moln breder ut sig ligger Parador Nacional i Cruz de Tejeda. En tillflyktsort  på väg upp till Gran Canarias himmel för alla som beslutar sig för fly från stressen och vill känna lugn och ro.

Flicka betraktar Gran Canarias landskap
Mor och son på Parador Nacional i Tejeda
Skrivande flicka sitter vid korsets fot i Cruz de Tejeda

Det är just naturomgivningen som ger <strong>Parador Nacional de Tejeda</strong> ett alldeles speciellt värde. Den ligger i det kända Cruz de Tejeda och det lilla hotellet har några av de vackraste utsikterna på hela Gran Canaria. Det ligger vid ett obligatoriskt stopp för alla vandrare som vågar sig på att lära känna de mer svåråtkomliga platserna på ön. 

Interiör från Parador Nacionals matsal
Interiör av ett rum på Parador Nacional i Tejeda

För på Gran Canaria finns det också höga berg. Mycket höga berg dit  inget oväsen når. Och stigar där man kan vandra hela dagen i  pinjeskogar. Och slingrande vägar som går genom byar, så små att man  passerar dem på ett ögonblick. Byar där ingen bär klocka. 

Mor och son ler på utsiktsplatsen vid Parador Nacional i Tejeda

Ingen av de över hundra stränderna på ön besväras om du väljer  bergen. Om du väljer att bo i ett av de 42 rummen på den nya paradoren  som nu läggs till det stora utbudet av lantligt boende, såväl hotell som  lantgårdar som finns över hela ön. En ö där det inte är nödvändigt att  välja krona eller klave. Allt finns samlat, som om man mitt i havet hade  lagt ut en miniatyrkontinent. 

Bo mitt i naturen, på det nya Parador Nacional de Cruz de Tejeda eller på något annat av alla de lantliga etablissemang som väntar på Gran Canaria på alla som vill komma ifrån jäktet.

Mer information hittar du på Paradorernas hemsida: www.parador.es