Gran Canaria
Gran Canaria
Cultuur

Interpretatiecentrum Roque Bentayga

Interpretatiecentrum Roque Bentayga

Drie rotsen vormen een plek omringd door magie in de hooglanden van het eiland. Samen vertegenwoordigen zij de perfecte unie tussen het natuurlijke landschap en het cultuurlandschap Bentayga, volle spirituele as van de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria.

[] Roque Bentayga

Het interpretatiecentrum heeft een museumtentoonstelling die de cultuur en de belangrijkste rituelen van pre-Spaanse cultuur toont samen met een unieke ruimte die nog gebedshuizen, begraafplaatsen en rotskunst van de eerste bewoners van het eiland omvatten.

Als u zich hiernaartoe begeeft, en de reis maakt naar de voet van Roque Bentayga, kunt u een duik nemen in de oude manieren van leven van inheemse eilandbewoners. Met nauwkeurige informatie, toegankelijk door middel van technologie, in een moderne omgeving dat streeft naar de verklaring van de symboliek van de hele rotsformatie op de top van Gran Canaria, wordt alles verteld over de cultuur, de etnografie en de unieke natuur van het eiland. 

[] Roque Bentayga

Na een bezoek aan het interpretatiecentrum Bentayga, kan je verdergaan naar Almogarén, plaats van verering van de goden in het aboriginal-tijdperk, gelegen op een richel van het oosten van de Roque

En met een geweldige achtergrond laat het natuurlijke patrimonium ons toe om op nieuwe wijze de omgeving te bekijken in het volle biosfeerreservaat van Gran Canaria.

Openingsuren
Van 10.00 tot 17.00

Prijs
Gratis toegang.

Interpretatiecentrum van Roque Bentayga
Adres: Finca El Majadal
Tejeda
Web: riscocaido.grancanaria.com/centro-de-interpretacion-del-roque-bentayga