Gran Canaria
Gran Canaria
Kultur

Roque Bentaygas tolkningscenter

Roque Bentaygas tolkningscenter

Tre bergstoppar bildar en plats omgärdad av magik i öns inre. Tillsammans representerar de den perfekta unionen mellan det naturliga landskapet och det kulturella i Bentayga, det andliga centret för urinvånarnas värld på Gran Canaria.

[] Roque Bentayga

Tolkningscentret visar en museografisk utställning som bit för bit visar oss kulturen och de viktigaste riterna av den förspanska kulturen samt en plats som ännu bevarar religiösa platser, begravningsplatser och grottkonst från de första invånarna på ön.

Om man åker dit och går till Roque Bentaygas fot kan man dyka ner i den urgamla kultur som urinvånarna levde i. Med rigorös information försöker man förklara genom den moderna teknologin på ett modernt sätt förklara symbolismen i bergens stenar på Gran Canaria. Detta berättar allt som det representerar för kulturen, etnografin och själva öns natur.

[] Roque Bentayga

Efter besöket på centret i Bentayga kan man göra en tur till Almogaren, en plats där man tillbad sina gudar belägen  i en utbuktning på bergets östra sida.

Och som bakgrund en vy över naturreservatet som tillåter oss att fördjupa oss i nya former och att se omgivningen mitt i Gran Canarias biosfärreservat.


Documento sin título
Öppettider från 10.00 till 17.00

Inträde
Gratis inträde.

Documento sin título
Roque Bentaygas tolkningscenter
Adress: Finca El Majadal
Kommun: Tejeda
Webb: riscocaido.grancanaria.com/centro-de-interpretacion-del-roque-bentayga
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.