Gran Canaria
Gran Canaria
Cultuur

Cenobio de Valerón

Cenobio de Valerón

Een spectaculaire Aborigene schuur van een collectief karakter. Op een hoge berghelling van de berg Gallego, is deze vindplaats gelegen die de oude inwoners meer dan 500 jaar geleden bouwden, gebruikmakend van de geologische omstandigheden van de vulkanische kegel. Daarin, en geholpen door stenen pieken, werden meer dan 350 holtes geopend, die zich op verschillende niveaus bevinden en werden gebruikt als opslag van graan en andere voedingsmiddelen.

[] Cenobio de Valerón
[] Cenobio de Valerón

Het strategische karakter van deze locatie maakt het een echte natuurlijke vesting, onopgemerkt aan de buitenkant en is gevestigd in een bijna verticale bergwand.

De term “cenobio” is te wijten aan een misverstand omdat de silo’s of kamers van de site als kamers van een soort klooster waar de jongeren van nobele klasse werden afgezonderd tot het moment van het huwelijk, en waar de harmaguadas of sociaal en religieus invloedrijke priesteressen werden verzorgd, tegenwoordig volledig afgedankt is.

De eigen visie van de grotten van de schuur en de torenhoge kliffen die omringen vertrekken laten onvergetelijke herinneringen na voor de bezoekers, die kunnen leren over de oude bewoners door een circuit met begeleidende panelen, modellen en recreaties verspreid langs de route.


Documento sin título
Uur
Dinsdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 h.
Gesloten alle maandagen, de 1ste, 5de en 6de januari, 1 mei en 24, 25 en 31ste december.

Toegangsprijzen
Algemene prijs: 3 €. Deze toegangskaart geeft u toegang gedurende het ganse jaar.
Korting: 2 €: scholen (behalve deze van de stad) of groepen van meer dan 10 personen met voorafgemaakte afspraak: minderjarigen tussen 10 en 14 jaar, mensen met studentenkaart en mensen ouder dan 65
Speciale gratis toegan: Groepen van de onderwijsinstellingen van de gemeente met voorafgaande afspraak, toeristische gidsen en professoren die de groepen begeleiden; minderjarigen jonger dan 10 jaar
Om de kortingen te verkrijgen moet men de juiste documenten kunnen voorleggen
Er worden speciale gegidste rondleidingen, activiteiten en workshops aangeboden voor schoolgroepen of groepen vanaf 10 personen
Combo 5 €: Cenobio de Valerón + Maipés de Agaete.
Combo 10 €: Cenobio de Valerón + Maipés de Agaete + Necrópolis de Arteara + Cañada de Los Gatos.
De bezoeken met gids moeten op voorhand worden vastgelegd door contact op te nemen via volgend telefoonnummer 618 607 896.

Documento sin título
Cenobio de Valerón
Adres: Cuesta de Silva s/n
Santa María de Guía
Telefoon: (+34) 618 607 896
E-mail: museosyarqueologia@arqueocanaria.com
Web: www.cenobiodevaleron.com

Documento sin título
Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.