Gran Canaria
Gran Canaria
Cultuur

Archeologisch Park Maipés de Agaete

Archeologisch Park Maipés de Agaete

Langs de prachtige vallei van Agaete bevindt zich deze enorme begraafplaats van de inheemse cultuur dat samen met Arteara, in de gemeente San Bartolomé de Tirajana, een van de meest spectaculaire begraafplaatsen in vulkanisch materiaal is op de Canarische eilanden, gelegen in meer dan één vierkante kilometer oppervlakte en bevat bijna vijfhonderd grafheuvels.

[] Parque Arqueológico Maipés de Agaete
[] Parque Arqueológico Maipés de Agaete

De Maipés is een dor land of vulkanische grond, waar een begraafplaats wordt geconserveerd met ongeveer 700 graven van de oude bewoners, waarvan sommige meer dan 1300 jaar geleden gemaakt zijn.

De graven of tombes, gebouwd met vulkanische stenen, hebben meestal een conische vorm die in sommige gevallen 8 m diameter bereiken met een hoogte van 3 m. Binnen, in een soort stenen lade met afmetingen van de overledene, werd het lichaam gedeponeerd.

[] Parque Arqueológico Maipés de Agaete

In 1974 werd de site uitgeroepen tot cultureel erfgoed met de categorie van de Archeologische Zone. Naast de onmiskenbare archeologische waarde moet de indrukwekkende geologie, vertegenwoordigd door vulkanische gesteente, en de flora en fauna bij deze worden toegevoegd. De ligging aan de spectaculaire heuvels van het Tamadaba dennenbos, verklaard als NaturuurPark, maken uw bezoek onvergetelijk.

Het Archeologisch Park heeft een bezoekerscentrum en een aantal rondleidingen van de site is ontworpen voor personen met een handicap. De informatie in de panelen, modellen, recreaties of multimediatoepassingen zijn beschikbaar in verschillende talen.


Documento sin título
Openingsuren
Oktober tot maart: dinsdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 h.
April tot september: dinsdag tot zondag van 10.00 tot 18.00 h.

Prijs
Algemene prijs: 3 €. Deze toegangskaart geeft u toegang gedurende het ganse jaar.
Korting: 2 €: scholen (behalve deze van de stad) of groepen van meer dan 10 personen met voorafgemaakte afspraak: minderjarigen tussen 10 en 14 jaar, mensen met studentenkaart en mensen ouder dan 65
Speciale gratis toegang: Groepen van de onderwijsinstellingen van de gemeente met voorafgaande afspraak, toeristische gidsen en professoren die de groepen begeleiden; minderjarigen jonger dan 10 jaar.
Om de kortingen te verkrijgen moet men de juiste documenten kunnen voorleggen.
Er worden speciale gegidste rondleidingen, activiteiten en workshops aangeboden voor schoolgroepen of groepen vanaf 10 personen.
Combo 5 €: Cenobio de Valerón + Maipés de Agaete.
Combo 10 €: Cenobio de Valerón + Maipés de Agaete + Necrópolis de Arteara + Cañada de Los Gatos.
De bezoeken met gids moeten op voorhand worden geboekt.

Documento sin título
Archeologisch Park Maipés de Agaete
Adres: C/Chapin, s/n. Gelegen achter het voetbalterrein van Agaete, de CEIP van Agaete en het kantoor van de Guardia Civil, op de heuvel naar de vallei.
Agaete
Telefoon: (+34) 928 171 177 / (+34) 664 696 718
E-mail: museosyarqueologia@arqueocanaria.com
Web: www.maipesdeagaete.com

Documento sin título
Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.