Gran Canaria
Gran Canaria
Ik ben al hier

Arucas

Arucas

Arucas ligt op 12 kilometer afstand van de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria, en strekt zich vanaf de kust uit tot een hoogte van meer dan 600 meter in het binnenland.

Het centrum van de stad Arucas getuigt van een rijke historie. De kerk van San Juan Bautista is architectonisch gezien belangrijk omdat de gebruikte steen uit Arucas zelf afkomstig is en deze is bewerkt door meesterambachtslieden uit de stad. De kerk dateert uit 1909 en heeft prachtige ramen van de Franse firma Maumejean et Frères, schilderijen van de Canarische schilder Cristóbal Hernández de Quintana en een bijzonder beeld van een liggende Christus, gemaakt door de uit Arucas afkomstige beeldhouwer Manuel Ramos.

De kerk staat aan de Plaza de San Juan, waar dichtbij ook het nooit afgebouwde Teatro Nuevo (1906) is te vinden, in neoclassicistische stijl. Aan de Plaza de la Constitución staan het gemeentehuis en het gebouw van de vroegere overdekte markt. Het cultureel centrum 'Casa de la Cultura' is een traditioneel Canarisch huis uit de zeventiende eeuw, met een door balkons omringde binnenplaats en een prachtige drakenbloedboom.

In Arucas wordt van oudsher rum gestookt. De fabriek en het museum van de 'Ron de Arehucas' behoort dan ook tot een van de bekendste gebouwen in de stad. Openingstijden: maandag tot vrijdag van 09:00 tot 14 uur. Het huis en de tuin van de markiezin van Arucas ('Casa y Jardín de la Marquesa') vormen een bijzonder architectonisch en natuurlijk geheel dat een bezoek waard is. Het huis is in 1880 gebouwd en is omringd door tuinen in romantische stijl. Openingstijden: maandag tot zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur.

Niet ver buiten het historisch centrum ligt de steengroeve 'Piedras la Cantera'. U bent hier welkom om een kijkje te nemen in dit stuk geschiedenis van de stad.

Als u de omgeving wilt verkennen, hebt u vanaf de Montaña de Arucas een prachtig uitzicht over het noorden van het eiland. Dit uitzichtpunt heeft een restaurant.

Arucas heeft ook rotsachtige baaien en zandstranden, zoals het strand van Bañaderos-El Puertillo en het strand van San Andrés. De kust van Arucas heeft een groot aantal bars en restaurants waar u kunt genieten van verse vis en typische streekgerechten.

Voor meer informatie over Arucas kunt u terecht bij het bureau voor toerisme dat in het historische centrum van de stad is te vinden.