Gran Canaria
Gran Canaria
Ik ben al hier

Mogán

Mogán

Mogán is net als San Bartolomé een van de belangrijkste toeristische bestemmingen op het eiland. De gemeente ligt op 93 kilometer afstand van de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. Met een oppervlakte van 172,44 vierkante kilometer is deze gemeente de op één na grootste gemeente van het eiland. Aan de kust is de hoogte slechts 22 meter, maar in het bergachtige binnenland wordt op de 'Montaña de Sándara' een hoogte van 1583 meter bereikt.

Het landschap van Mogán kenmerkt zich door brede hellingen en diepe valleien, die in de bergen op het midden van het eiland beginnen en tot aan de zee doorlopen. Van deze ravijnen zijn de Barrancos van Veneguera en van Mogán het spectaculairst door hun adembenemende landschappen.

De stranden aan de kust van de gemeente Mogán worden omzoomd door verschillende toeristische plaatsen: Arguineguín-Patalavaca, Anfi del Mar, Puerto Rico, Amadores, Tauro, Playa del Cura, Taurito en de haven, Puerto de Mogán. In al deze plaatsen vindt u een keur aan hotels en restaurants die lanen en strandboulevards flankeren. Watersporters kunnen hier hun hart ophalen. U kunt allerlei watersporten beoefenen vanaf het strand of vanuit de haven. Een van de interessantste ervaringen op zee is het observeren van walvissen, wat vanuit de haven wordt georganiseerd.

Puerto de Mogán, de haven, ligt in een prachtige omgeving en heeft een echt nautische sfeer. Het dorp en de hotels en appartementen zijn sfeervol opgezet. De haven zelf is een internationaal ontmoetingspunt voor enthousiaste watersporters.

De nauwe straatjes in het oude centrum van Mogán nodigen uit tot een culturele wandeling, waarbij u de uit 1814 stammende kerk 'San Antonio de Padua' tegenkomt. In de kerk zijn de houten wandpanelen met prachtig houtsnijwerk versierd. In de buurt van het park met de naam 'Nicolás Quesada', in de 'Rincón de Mima' - het hoekje van Mima - zijn vijf muurschilderingen met afbeeldingen van de traditionele Canarische klederdracht. Langs de weg naar Puerto de Mogán staat zelfs een windmolen uit de negentiende eeuw, de Molino Quemado, die de hele regio van maismeel (gofio) en tarwemeel voorzag. Met zijn zeven meter hoogte is het de grootste windmolen van het eiland.

De gemeente heeft ook het grootste stuwmeer van het eiland, de Presa de Soria, op 18,8 kilometer van het dorp Mogán. De vegetatie bestaat voornamelijk uit cactusachtige inheemse planten van de Wolfsmelk-familie, Euphorbia Canariensis en Regis-jubae, die alleen op Gran Canaria voorkomen. Het hoger gelegen deel is groener met pijnboombossen, oases met palmbomen en exotische fruitbomen.

Voor meer informatie over Mogán kunt u terecht bij het bureau voor toerisme dat in Puerto Rico is te vinden.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.