Gran Canaria
Gran Canaria
Nu är jag här

Mogán

Mogán

Mogán är den av turistkommunerna som har flest besökare. Den ligger 93 km från huvudstaden Las Palmas de Gran Canaria. Dess yta är på 172,44 kvadratkilometer, vilket gör den till den näst största på ön. Den ligger 22 m över havet, och når högre nivåer inåt landet upp till Montaña de Sándara (1.583 m).

Vy över hamnen och stranden i Mogán

Mogáns relief karaktäriseras av breda sluttningar med inskjutna djupa raviner som har sitt ursprung i det inre av ön och sträcker sig ner till havet. Ravinerna Veneguera och Mogán är synnerligen praktfulla. Här man kan verkligen beundra landskap av stor skönhet.

Stränderna som breder ut sig vid kusten har flera anläggningar för turister: Arguineguín-Patalavaca, Anfi del Mar, Puerto Rico, Amadores, Tauro, Playa del Cura, Taurito och Puerto de Mogán. Överallt finns här hotellinstallationer och restauranger med avenyer och strandpromenader. Dessutom har man en infrastruktur av högsta kvalitet för nautiska sporter och här finns också sporthamnar.  För dem som älskar havet är valarna och möjligheterna att få se dem en av de mest attraktiva aktiviteter som erbjuds här.

Vy över Playa de Anfi
Delfiner i havet utanför Puerto Rico

Puerto de Mogán är en fiskeby som för sitt unika område och med sin naturliga skönhet är ursprunget till ett av de vackraste distrikten på ön. Småbåtshamnen är samlingsplats för många entusiastiska seglare från flera skilda länder. 

Om man väljer en kulturell aktivitet rekommenderas en promenad i den gamla stadsdelen i Mogán där man kan besöka kyrkan San Antonio de Padua, uppförd år 1814. Där kan man beundra ett vackert kassettak av arbetat trä. Nära parken Nicolás Quesada, i Rincón de Mima, kan besökaren se fem väggmålningar som tar upp de traditionella kanariska dräkterna. Som kuriositet, på landsvägen mot Puerto de Mogán finns kvarnen Molino Quemado, byggd på 1800-talet och som försåg hela bygden med mjöl och gofio. Det handlar om den största vindkvarnen som finns på ön och som når en höjd av sju meter.

Presa de Soria
Flicka i Puerto de Mogán

Denna kommun har öns största damm: Presa de Soria som ligger 18,8 km från byn Mogán. Områdets växtlighet består huvudsakligen av kardon (en nära släkting till kronärtskockan) och tabaibales (en söt kanarisk växt som är på väg att försvinna), båda två endemiska växter på ön.  Här finns också gröna berg med kanariska pinjer, oaser av kanariska palmer och exotiska fruktträd.  

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.