Gran Canaria
Gran Canaria
Ik ben al hier

Santa Lucía

Santa Lucía

Santa Lucía ligt op 51 kilometer afstand van de hoofdstad van het eiland op een hoogte van 680 meter boven de zeespiegel.

In het hoger gelegen deel van het dorp staat de historische kerk van Santa Lucía. De gevel is bedekt met prachtig steenhouwwerk dat samen met de witte en apart gevormde koepel de kerk uniek maakt. In de kerk wordt een 50 cm hoog houten kruisbeeld bewaard. Het is gemaakt door de bekende religieuze kunstenaar Luján Pérez, die van het eiland afkomstig was. In de buurt staat het archeologische museum 'Fortaleza El Hao' waar stukken tentoongesteld worden die in de omgeving zijn gevonden. Bij dit museum ligt een prachtig aangelegde tuin, waar veel inheemse planten en fruitbomen uit allerlei streken zijn verzameld.

Santa Lucía kent veel bedrijvigheid, ook omdat de bevolking over de tijd sterk is gegroeid. Vecindario, een van de kernen van de gemeente, is een van de belangrijkste winkelgebieden van het eiland.

Een groot deel van de gemeente ligt aan zee. Aan de kust is echter maar één strand - maar wel een strand dat beroemd is onder windsurfers, Pozo Izquierdo; hier worden jaarlijks de meeste wedstrijden gehouden voor het wereldkampioenschap windsurfen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier een internationaal windsurfcentrum is te vinden, het Centro Internacional de Windsurfing. Afstanden tot het Centro Internacional de Windsurfing: 17,1 kilometer vanaf het vliegveld van Gran Canaria, 4,3 kilometer van Vecindario en 23,10 kilometer van het centrum van Santa Lucía.

Aan de zuidoostkust liggen de drie belangrijkste kernen van de gemeente Santa Lucía, die voornamelijk op handel en industire zijn gericht: Vecindario, (waar elke woensdag een populaire markt wordt gehouden), Sardina del Sur en El Doctoral.

In het binnenland liggen de landbouwgebieden die een oase vormen tussen de steile hellingen van de oude vulkaankrater, 'Caldera de las Tirajanas', met de dorpskernen El Ingenio de Santa Lucía en la Sorrueda. Hier vindt u palmbomen, een enorm stuwmeer, beplante velden en fantastische uitzichtpunten, zoals el Guriete, el Ingenio y la Sorrueda.

Bij een bezoek aan het binnenland van Santa Lucía mag u de archeologische vindplaats 'Fortaleza de Ansite' niet missen. Dit is een nederzetting in vulkaansteen met een groot aantal grotten die voor bewoning en als grafgrotten werden gebruikt. Hier is een groot aantal archeologische resten gevonden die dateren van de tijd voor de Spaanse verovering van Gran Canaria. Volgens de oude overleveringen was dit een van de laatste plaatsen waar de oorspronkelijke bewoners, de Canariërs, zich vestigden. Op 29 april 1483 werd Ansite veroverd.

Voor meer informatie over Santa Lucía kunt u terecht bij het bureau voor toerisme dat in Vecindario is te vinden.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.