Gran Canaria
Gran Canaria
Het eiland

La Aldea de San Nicolás ontdekken

La Aldea de San Nicolás ontdekken

De gebouwen in het oude centrum van La Aldea de San Nicolás geven een overzicht van de populaire architectuur in de dorpen op het eiland: huizen van steen en leem uit de zeventiende en achttiende eeuw en huizen met de typische Canarische balkons uit de achttiende eeuw. Voorbeelden hiervan zijn het 'Casa del Balcón', het eerste huis dat in het dorpscentrum werd gebouwd, de witte huizen, 'Casas Blancas' en het 'Casa del Corredor'.

Het openluchtmuseum 'Museo Vivo' is erg populair. Dit museum brengt de cultuur en tradities van het eiland letterlijk tot leven: het dorsen met behulp van dieren, het maken van brood in een traditionele oven, het melken van geiten en het maken van geitenkaas. Je mag ook melk met gofio (maismeel) komen proeven.

De oudste geschiedenis van de bewoners van La Aldea heeft ook een belangrijk erfgoed achtergelaten. Het archeologische complex 'Los Caserones' heeft een grote collectie grotschilderingen, pintaderas, en beelden van leem en steen opgeleverd die in het Museo Canario zijn te zien. De grafheuvel 'Lomo de Caserones' is inmiddels voor bezoekers opengesteld (bij het strand van La Aldea).

In de omgeving staan vier tarwemolens die door wind en water werden aangedreven en kalk- en teerovens. Bij het strand La Aldea staat het vat waarin tussen 1936 en 1958 rum werd gestookt.

Er zijn een aantal wandelroutes uitgezet door de prachtige natuur in het westen van Gran Canaria. 90% van de oppervlakte is beschermd natuurgebied.

Het landschapspark Roque Nublo is het grootste natuurgebied van Gran Canaria. Het strekt zich uit over Tejeda, La Aldea de San Nicolás, Mogán, San Bartolomé de Tirajana, Artenara, San Mateo, Valleseco en Moya. Hier is ook de kenmerkende rots Roque Nublo te vinden, een symbool voor het eiland Gran Canaria.

Het natuurpark Tamadaba strekt zich uit over de gemeentes Agaete, Artenara en La Aldea de San Nicolás. Het is een van de oudste geologische formaties van het eiland.

Het natuurreservaat Inagua is een pijnboombos dat in het gebergte in het westen van het binnenland ligt, met indrukwekkende landschappen. Het ligt in de gemeentes La Aldea, Mogán en Tejeda en omvat ook een vogelreservaat.

Het natuurreservaat van Güi-Güi ligt aan de kust en biedt een adembenemend landschap met veel inheemse planten en bijzondere watervogels.

De stranden

Langs de kustlijn van La Aldea de San Nicolás vind je over een afstand van 33 kilometer kleine baaien, zeegrotten, kiezelstranden en stranden met zwart vulkanisch zand. De meeste van deze stranden worden weinig bezocht en liggen in een natuurlijke omgeving met weinig of geen bebouwing.

Het strand in het dorp, La Aldea, is het drukst bezocht. Verder zijn de stranden van Tasarte en Tasartico en vooral de stranden van Güi Güi (met zwart zand) erg de moeite waard door het prachtige landschap dat deze stranden omlijst.

Winkelen

La Aldea is een kunstenaarsdorp, waar veel schilders, beeldhouwers, fotografen, schrijvers, musici en keramisten zich hebben gevestigd.

Ook kent La Aldea een rijke traditie in kunstnijverheid. Veel families combineren hun landbouwactiviteiten met het maken van ambachtelijke producten. Je treft hier vooral rieten manden en producten van palmbladeren aan, zoals hoeden, korven en matten.

Het kunstnijverheidscentrum is hier de Aula Etnográfica, waar je veel lokale ambachtslieden aan het werk kunt zien. In Cactualdea vind je ook kunstnijverheid.

Eten en drinken

In La Aldea kun je genieten van een rijke gastronomie en gevarieerde gerechten. Geniet hier van de verse vis en schaaldieren, vissoep, mojo hervido de morena of vleesgerechten, zoals allerlei stoofpotten. De gemeente heeft een eigen specialiteit: Ropa Vieja de Pulpo (stoofpot met kikkererwten en inktvis).

Ook vind je hier veel tropisch fruit: de Canarische banaan, papaya, mango, guayabo en avocado's. Vergeet niet de ambachtelijk gemaakte jams te proberen, met tomaat, papaya, mango en cactusfruit. Heerlijk zijn ook de lokale zoetwaren op basis van deze vruchten, zoals 'dulce de mango' of papaya, cakes en vlaaien.

De lokale kazen zijn ook van hoge kwaliteit en zijn al diverse malen in de prijzen gevallen.

Meer mogelijkheden voor je vakantie

Met Wandering Pier Gran Canaria op ontdekkingstocht naar de kleurige rotswanden in Inagua.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.