Gran Canaria
Gran Canaria
Het eiland

Mogán ontdekken

Mogán ontdekken

Mogán is vanaf de hoofdstad te bereiken met de snelweg, die langs de kust loopt tot Arguineguín. Het centrum van het dorp ligt na de afslag en het laatste deel van de weg is smaller en bochtiger. De reis naar het centrum van Mogán neemt vanaf de hoofdstad ongeveer een uur en een kwartier in beslag. Als je kiest voor het openbaar vervoer, ga je in Las Palmas de Gran Canaria naar het busstation, waar buslijn 91 rechtstreeks in ongeveer 50 minuten naar Playa del Cura rijdt.

Andere buslijnen, zoals lijn buslijn 32 en buslijn 01 verbinden de toeristische zones van Arguineguín, Puerto Rico en Puerto de Mogánmet de hoofdstad en Playa del Inglés. Deze rijden ongeveer elke 20 minuten. Naar het centrum van Mogán en La Aldea de San Nicolás rijden respectievelijk de lijnen 84 en 38.

Mogán is vooral een toeristische bestemming om van de stranden te genieten. Aan de kust vind je de volgende toeristische plaatsen: Arguineguín-Patalavaca, Anfi del Mar, Puerto Rico – Amadores, Tauro – Playa del Cura, Taurito en Puerto de Mogán. In al deze plaatsen vind je een keur aan hotels en restaurants die lanen en strandboulevards flankeren.

Puerto de Mogán, met de haven en een strand met zwart vulkaanzand, ligt in een prachtige omgeving en heeft een echt nautische sfeer. Het dorp en de hotels en appartementen zijn sfeervol opgezet. De haven zelf is een internationaal ontmoetingspunt voor enthousiaste watersporters en heeft 225 ligplaatsen.

De nauwe straatjes in het oude centrum van Mogán nodigen uit tot een culturele wandeling, die langs de uit 1814 stammende kerk van San Antonio loopt. In de kerk zijn de houten wandpanelen met prachtig houtsnijwerk versierd. De beelden in de kerk stellen de heilige Antonius van Padua en de onbevlekte ontvangenis voor.

De natuur rondom Mogán is ook een excursie waard. Het gebergte in het zuidwesten, het Macizo del Suroeste is niet alleen een prachtig landschap, maar herbergt ook veel archeologische, botanische en geologische schatten. Hier vind je velden met cactusachtige inheemse planten van de wolfsmelk-familie, regis-jubae, die alleen hier voorkomen. De Barranco de Veneguera begint aan de voet van de spectaculaire rotsformatie Los Azulejos, een indrukwekkende rotsmuur met levendige kleuren, van donkerrood tot oker naar een diep blauwe kleur.

In het hoger gelegen gebied zijn in het natuurreservaat Ojeda, in Inagua en in Pajonales uitgestrekte pijnboombossen te vinden. Je kunt hier prachtige wandelingen maken. Vanaf Arguineguín loopt een steile en bochtige weg omhoog naar de dam van Soria. Dit is het grootste stuwmeer op het eiland en is een oase van rust, omgeven door palmen. De verschillende barrancos die door de gemeente lopen, diepe door erosie uitgesleten dalen, zoals de Barranco de Toscas, Puerto Rico, Tauro en Taurito hebben ook prachtige wandelroutes.

De stranden

De kust van Mogán heeft vooral steile rotsen, maar waar de vele diepe dalen (barrancos) in zee uitmonden zijn ook stranden te vinden. Arguineguín, van oudsher een vissersdorp met een haven, is de kern met de grootste bevolking.

Het strand van Patalavaca ligt tussen Arguineguín en het strand van La Verga wordt omzoomd door hotels en appartementen die direct aan het strand staan. Verder langs de kust ligt de urbanisatie van Anfi del Mar met een beschut strand, een haven en luxe appartementen, die op basis van timesharing worden geëxploiteerd.

Het strand van Puerto Rico ligt in de grootste toeristische kern van Mogán. In de jachthaven liggen kleine en grote jachten. In de haven is een zeilschool gevestigd, waar verschillende Olympische medaillewinnaars hun eerste zeillessen hebben genoten. De zeilschool geeft zeilcursussen op alle niveaus.

De boulevard langs het strand is meer dan een kilometer lang en loopt van Puerto Rico naar het strand van Amadores. Dit is een nieuw strand met wit zand en hier vind je een winkelcentrum dat door tuinen is omgeven. Vlakbij Amadores ligt een natuurlijk en weinig bezocht strand, het Playa de Tauro, dat nog buiten alle drukte van Mogán ligt. Hier vond van oudsher landbouw plaats met plantages van tropisch fruit. Het gebied wordt nu ontwikkeld met nieuwe bebouwing, kunstmatige meren en veel groen.

Naast Tauro ligt een ander strand, het Playa del Cura, met een groot aantal hotels en appartementen en een klein winkelcentrum dichtbij het strand. Het strand bestaat uit zwart zand en heeft verschillende baaien, waar ook veel hengelaars van genieten. De stranden Los Frailes, Medio Almud en Tiritaña zijn stranden zonder bebouwing of toegangswegen.

Ze zijn alleen te voet toegankelijk. Iets verder ligt het strand Playa de Taurito, met fijn zand en een beschutte ligging dankzij de hoge rotsen. Hier is een kunstmatig meer gemaakt dat door het zeewater wordt gevoed. Hieraan liggen sportvelden en de omgeving is groen. 

Voor Mogán is ook de sportvisserij op zee belangrijk. Sinds vanaf 20 jaar geleden de vangsten werden geregistreerd bij de International Game Fish Association (IGFA), zijn er vanuit Puerto Rico en de haven van Mogán al 87 wereldrecords gevestigd.

Winkelen

In Mogán kun je prima terecht als je lekker wilt winkelen. Neem bijvoorbeeld eens dinsdagochtend de bus van Puerto Rico naar de markt van Arguineguín, waar je groenten en fruit kunt kopen, maar ook kleding en kunstnijverheid. Op vrijdag is het markt in Puerto de Mogán. Dan wordt Puerto de Mogán 's ochtends al heel vroeg wakker met het opbouwen van de grote markt die tot twee uur in de middag duurt en veel bezoekers trekt, die allemaal op zoek zijn naar een koopje.

Eten en drinken

Rondom de haven van Mogán, Puerto de Mogán worden in de restaurants heerlijke visgerechten geserveerd, zoals bonito a la plancha (tonijn van de grill), de populaire caldo de pescado (vissoep), lapas sudadas con mojo verde (kokkels met knoflooksaus) of vis met aubergine

Natuurlijk zijn hier ook de typische eilandgerechten te proeven, zoals papas arrugadas con mojo (zoute aardappeltjes met saus), sancocho (stoofschotel van vis), geitenvlees en ropa vieja (stoofpot met kikkererwten). Als nagerecht neem je heerlijk tropisch fruit dat in de regio wordt geteeld, zoals papaya con naranja (papaya met sinaasappel), mango of chirimoya.

Meer mogelijkheden voor je vakantie
Als u wilt deelnemen aan een begeleide excursie naar Mogán op marktdag, neemt u contact op met OKGranCanaria

Kom meer te weten over de oudste geschiedenis van de gemeente en ga op excursie met Turinka Canarias.

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.