Gran Canaria
Gran Canaria
Het eiland

Valleseco ontdekken

Valleseco ontdekken

Valleseco is een plattelandsgemeente in een prachtige omgeving vol groen. Dit gebied wordt doorkruist door allerlei voetpaden en oude wegen door het inheemse laurierbos, dat een grote botanische waarde heeft. Een voorbeeld hiervan is de Barranco de La Virgen, in het landschapspark Doramas.

In dit landschapspark liggen ook de lagune van Valleseco en het uitzichtpunt Pico de Osorio, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het noorden van Gran Canaria.

La Laguna is een picknickplaats middenin de natuur met een grote variatie aan planten en bomen. Hier vind je naast de tafels die in de schaduw onder de kastanjes staan ook barbecueplaatsen en waterbronnen om van een dag buiten te genieten.

Calderetas is een oude vulkaankrater van grote landschappelijke waarde, waarin zich de kleuren van de kastanjebomen vermengen met die van de iepen, notenbomen en luzernes. Een van de oude herenwegen loopt langs de krater. Verder richting Cueva Corcho en Crespo groeien in het natuurreservaat van de bergtoppen, het 'Paisaje Protegido de las Cumbres' uitgestrekte pijnboombossen. Hier heb je panoramische vergezichten die zich op heldere dagen uitstrekken tot aan de oceaan. Aan de rand van Valleseco ligt de Montañón Negro, de meest recent ontstane vulkaan van Gran Canaria. De waterwerken die door het gebied heenlopen zijn van grote etnografische waarde. De bronnen, irrigatiesloten, molens en wasplaatsen die vanaf de elfde eeuw zijn gebouwd maken deel uit van het erfgoed van Valleseco; Als je de waterroute (Ruta del agua) wandelt, maak je via de wandelwegen kennis met deze kunstwerken.

Het meest kenmerkende gebouw in Vallesco is de kerk van San Vicente Ferrer. Deze door Laureano Arroyo Velazco ontworpen kerk is eenvoudig van constructie, maar in een eclectische stijl gebouwd. In de kerk staat een historisch erg interessant Duits orgel uit de achttiende eeuw

Winkelen

Valleseco is de ideale plaats om traditioneel ambachtswerk en lokale groente en fruit te kopen.

Dat laatste kun je het beste doen op de weekmarkt in het centrum. Deze wordt elke zondag van 8:00 tot 14:00 uur gehouden. Daar vind je alles van de meest uitgelezen groenten en fruit, bloemen en planten tot kunstnijverheid en houten meubels.

Als je ambachtelijk gemaakt werk zoekt, ben je in Valleseco aan het goede adres, want het aanwezige vakmanschap heeft hier onveranderd de loop der tijden doorstaan. De lange traditie in de kunstnijverheid levert waarachtige kunstwerken op. De werken die hier worden gemaakt zijn te bewonderen op de tentoonstelling van de kunstnijverheidswerkplaats, de 'Taller de Artesanía' in het centrum. In Valleseco vind je omslagdoeken, folkoristische kleding, kantwerk, Canarische gitaren, zoals de timple, landbouwwerktuigen en rieten manden.

Eten en drinken

In Valleseco zijn typisch plaatselijke producten te proeven, zoals de kazen van de kaasmakerij Madrelagua, of het brood van Lanzarote of de gofio del Molino. Heel bijzonder zijn ook de bloemenhoning of miel milflores die door een plaatselijke coöperatie wordt gemaakt en de honingwijn, vino de miel.

In de restaurants in en om Valleseco kun je proeven van traditionele gerechten, zoals de potaje de berros (waterkerssoep) of potaje de jaramagos (gewone raket of heeskruid). Ook zijn er dankzij de veeteelt veel verse vleesgerechten van hoge kwaliteit. Natuurlijk mag een traditioneel toetje niet ontbreken, zoals rijstepap (arroz con leche), caramelpudding (flan) of flensjes met honing (torrijas con miel).

Meer informatie

Wij gebruiken cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door van onze diensten gebruik te maken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u verder gaat, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met het gebruik hiervan.