Gran Canaria
Gran Canaria
Kultur

Datos de Museos de Gran Canaria

Casa Museo Pérez GaldósCasa Museo Pérez Galdós

Casa Museo Pérez Galdós

perezgaldos@grancanaria.com
www.casamuseoperezgaldos.com

Telefon: 928 366 976
Fax: 928 373 734
Adress: Calle Cano 2 y 6
Postnummer: 35002
Plats: Las Palmas de Gran Canaria
   
 
 

Se Karta

Beskrivning

Museet är installerat i författaren Benito Pérez Galdós barndomshem, där han bodde till 1862. I de olika salarna finns en del av Galdós möblemang från hans bostäder i Madrid och Santander samt biblioteket, arkivet och den kanariske författarens personliga tillhörigheter.

Förutom det sentimentala värdet av platsen, är huset ett av den kanariska arkitekturen mest representativa byggnader från 1700-talet och är väl värt ett besök för alla som är intresserade av den store författaren.

Vart fjärde år organiserar Congreso Internacional Galdosiano kurser och seminarier, speciellt inriktade på författaren och hans tidsepok.

Museet är stängt alla måndagar samt även den 25 och 31 december, 1 och 6 januari, karnevals¬tisdagen och den 1 maj.


Permanenta utställningar: Författarens personliga tillhörigheter och hans privata bibliotek. Dokumentarkiv och bibliotek för galdosianska tidskrifter. Brevsamling. Album med teckningar och manuskript av Galdós. Ett specialiserat bibliotek med litteratur från 1800-talet och början av 1900-talet.

Temporära utställningar: Av tematisk karaktär, förknippade till Benito Pérez Galdós verk och tankar. Årligen hålls en antik bokmässa och till jul en traditionell julkrubba.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.