Gran Canaria
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01
Golf

Golf hela året

Ladda ner turistbroschyrer:

Spela golf hela året

Golfturismen på Gran Canaria har en perfekt scen tack vare det fina vädret som härskar på ön.

Ett utmärkt klimat som kan läggas till den djupt rotade traditionen att spela golf som finns på ön. En tradition som föddes på 1800-talet när Spaniens första golfklubb såg dagens ljus på Gran Canaria. Det var år 1891. Sex generationer senare håller Gran Canaria fortfarande som mål för tusentals golfare från hela Europa. Många år har förflutit sedan invigningen av denna första golfbana, den första i Spanien. En bana som nyttjades av de engelska turister som kom till Gran Canaria, hitlockade av öns milda vintrar.

Idag har golfsporten populariserats på Gran Canaria. Ön kan erbjuda 7 mycket olika banor på kort avstånd. 7 mycket olika banor, alla på ett stenkasts avstånd. Under en mild sol som sporrar till att spela åtta dagar i veckan, fem veckor i månaden, tretton månader om året och sju liv om man bara kunde. 

En golfare på en sanddyna under blå himmel

Men det är inte bara tradition som ligger bakom golferbjudanden från Gran Canaria. Under senare år har en modern infrastruktur utvecklats runt denna sport. Med lämplig service för spelarens behov, banor som är utformade för alla sorters spelare, allt inom en radie mindre än 50 kilometer. Korta avstånd för att kunna spela i olika omgivningar. Banor konstruerade av de bästa internationella designers.

På grund av allt detta har Gran Canaria varit värd för åtskilliga tävlingar och dess betydelse som golfdestination har ökat. För dessutom när ögonblicket kommer för att lägga undan klubborna, kan Gran Canaria fortsätta att erbjuda en fantastisk semester. På en ö med tusentals  växlande landskapsvyer, tusentals stränder, en ocean av historia och kultur. 

Och naturligtvis ett komplett gastronomiskt erbjudande som kan läggas till ett stort utbud av hotell. En av de främsta destinationerna för europeiska turister har medvetet preparerat sig för att kunna erbjuda en utmärkt golfsemester. En närliggande tillflyktsort för att med ro njuta av sin favoritsport.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.