Gran Canaria
Gran Canaria
Kultur

Datos de Museos de Gran Canaria

Museo CanarioMuseo Canario

Museo Canario

info@elmuseocanario.com
www.elmuseocanario.com

Telefon: 0034 928 336 800
Fax: 0034 928 336 801
Adress: C/ Doctor Verneau, 2, Vegueta
Postnummer: 35001
Plats: Las Palmas de Gran Canaria
   
Museo CanarioMuseo Canario
 
 

Se Karta

Beskrivning

Kanariska museet

Detta museum är en vetenskaplig och kulturell institution grundad 1879, där man bevarar, studerar och uppvisar samlingar av arkeologiskt och etnografiskt material samt artistiskt skapande. Man arbetar tillsammans med ett bibliotek och ett arkiv som specialiserat sig på kanariska teman. När det grundandes blev det betraktat som en sammanslutning som bejakar den vetenskapliga utvecklingen av vetenskap, litteratur och konst med speciell anknytning till det som rör det kanariska. I början räknade museet med samlingar och objekt skänkta av Dr. Chil och andra grundare och vänner till sammanslutningen. Så småningom utvecklades verksamheten med hjälp av två former: arkeologiska utflykter och mottagande av donationer och förvärv av objekt. Från och med 1944 införlivades museet med rådet för vetenskaplig forskning och från år 1984 moderniseras och specialiseras dess innehåll och framförallt koncentrerade man sig på arkeologiska fynd från den förspanska kanariska kulturen. Dessa arkeologiska fynd, museiföremål och dokument är bra referenser för forskare, studenter och nyfikna av den kanariska kulturen i alla dess former. Det är inte utan framgång som man byggt upp det största specialiserade centret på arkipelagen.

Sábado: 10:00 - 14:00
Söndag: 10:00 - 14:00
Från måndag till fredag: 10:00 - 20:00

Permanenta Utställningar: Man får se hur urinnevånarnas liv på Gran Canaria gestaltade sig, så som det var före erövringen och den europeiska koloniseringen på XV-hundratalet. Boplatserna i grottor, utnyttjande av naturliga rekurser, dyrkan av avgudar och målade stämpelmönster, tyger, mumier och trepanationerna är några av denna kulturens aspekter, som visas upp för besökarna på Muséet.

Tillfälliga Utställningar: Relationerade med speciella ämnen av respektive specialitet.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.