Gran Canaria
Gran Canaria
Kultur

Datos de Museos de Gran Canaria

Museo y Parque Arqueológico Cueva PintadaMuseo y Parque Arqueológico Cueva Pintada

Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada

cuevapintada@grancanaria.com
www.cuevapintada.com

Telefon: 0034 928 895 746
Fax: 0034 928 552 402
Adress: C/ Audiencia, 2
Postnummer: 35460
Plats: Gáldar
   
Museo y Parque Arqueológico Cueva PintadaMuseo y Parque Arqueológico Cueva PintadaMuseo y Parque Arqueológico Cueva Pintada
 
Empresa distinguida con el Sello de Calidad Turística
 

Se Karta

Beskrivning

Museet och den arkeologiska parken Cueva Pintada

Den målade grottan är museum och arkeologisk park och är ett djärvt förslag runt en av de mest representativa utgrävningarna på ön Gran Canaria. På museet samlas konservering, forskning och information för att kunna erbjuda alla en plats där presentationen av den förspanska tiden har som mål att ge ett känslosamt och intellektuellt nöje för alla sina besökare.

Den målade grotta som upptäcktes för mer än ett sekel sedan, utgör det mest genuina exemplet på artistisk framställning av urinvånarnas kultur på Gran Canaria. Det handlar om en artificiell grotta utgrävd ur vulkanstenen och vars väggar är dekorerade med friser med geometriska motiv. Inte mindre spektakulär är byn som har upptäckts runt omkring efter mer än 20 års arkeologiska utgrävningar och där kan man observera resterna av hus i vars inre det har bibehållits husgeråd som vittnar om aktiviteterna som ägde rum där.

Den insulära och unika karaktären av den förhistoriska kulturen visas perfekt reflekterad i denna utgrävning som har kunnat rekonstruera livsstilen för tiden före den spanska erövringen. Men samtidigt så har detta område spelat en viktig roll när det gäller att berätta om den slutliga etappen som börjar från och med 1300-talet, det ögonblick då de första europeiska expeditionerna anlände till ön och som kulminerar med erövringen och införlivandet till den spanska kronan.

Tickets: www.valoragt.com


Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.