Gran Canaria
Gran Canaria
Kultur

Datos de Museos de Gran Canaria

Museo de La RamaMuseo de La Rama

Museo de La Rama


www.aytoagaete.es/informacion_...

Telefon: 0034 928 554 382
Adress: c/ Párroco Alonso Luján 5
Postnummer: 35480
Plats: Agaete
   
Museo de La Rama
 
 

Se Karta

Beskrivning

La Rama är huvudattraktionen vid Snömadonnans högtid, i byn Agaete. Ett firande som under årens lopp har blivit en av sommarens största attraktioner. Det är inte bara ytterligare en fest eftersom den har en symbolisk betydelse för kanarierna. För dess betydelse och historiska och traditionella karaktär blev den år 1972 benämnd som ett nationellt turistiskt intresse.

Museet Museo de La Rama är en yta där man när som helst under året kan se, förstå och njuta av festens innersta natur. Man kan se de olika elementen som ingår i festen. Allt från figurerna med stora huvuden till olika dekorationer som använts som lyktor, grenar mm.

Museet är inrymt i en byggnad som nyligen restaurerats och som består av sex olika utställningssalar och en trädgård:

Sal 1: Inledning och struktur av festligheterna kring Snömadonnan.
Sal 2: Utveckling och historisk bakgrund till Villa de Agaete.
Sal 3: Festens viktigaste del: musiken, los papagüevos (figurerna med de stora huvudena), grenen som växt och legend från urinvånarnas ritual.
Sal 4: Festligheterna på gatorna: la Rama, gatlyktorna, försäljare av turron, marknads-försäljare?
Sal 5: Den stora dagen: madonnan tas ut från kyrkan, mötet, ankomsten, smatterband, processionen, utsmyckningen av gatorna, krutet, danserna, lekarna för barnen...
Sal 6: La Rama del Valle: avskedet av pilgrimerna, vandringen upp till pinjeskogen, huggning av grenar, nedstigningen från pinjeskogen, grenarna på gatorna, processionen...

Museet La Rama, är det första museet på Kanarieöarna som är tillägnat en högtid och försöker därför tillsammans med det planerade annexet bli en regional referens för studier och för förståelse för den rika variationen av festligheter på den kanariska arkipelagen samt hela dess kulturella och sociala betydelse.


Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.