Gran Canaria
Gran Canaria
Kultur

Datos de Museos de Gran Canaria

Casa de ColónCasa de Colón

Casa de Colón

casacolon@grancanaria.com
www.casadecolon.com

Telefon: 0034 928 312 373
Fax: 0034 928 331 156
Adress: c/ Colón, 1
Postnummer: 35001
Plats: Las Palmas de Gran Canaria
   
Casa de ColónCasa de ColónCasa de Colón
 
 

Se Karta

Beskrivning

Casa de Colón (Kolumbushuset)

En arkitektonisk enhet inbäddad i de historiska kvarteren i Vegueta, där man bland annat hittar guvernörernas antika hus. Kristoffer Kolumbus besökte detta hus under sin första resa till Amerika 1492, för att be om hjälp att reparera ett av sina fartyg.

Salarna har ett innehåll som framförallt är amerikanskt men visar också Kanarieöarnas roll i upptäckten av Amerika samt målningar från 15- till 1800-talet. Förutom museidelen är Kolumbushuset en plats för vetenskapliga studier och har ett bibliotek specialiserat för Amerikas historia och relationerna över Atlanten. Vartannat år hålls ett seminarium som handlar om den kanarisk-amerikanska historien vilket samlar forskare från hela världen.

Förutom seminarier är konferenser och kurser samt även forskningspriser andra av dess aktiviteter.

Obs!
Stängt helgdagar, den 22 maj, 24 och 31 december.

Tid:
Från måndag till lördag: 10:00 - 18:00
Söndag och helgdagar: 10:00 - 15:00

Tickets: www.valoragt.com


Permanenta Utställningar: Salar om Kolumbus genomfart på Öarna. Kanarieöarnas roll under Upptäcksresan och Uppfinningarnas Tid. Exemplar från kulturer under tiden före Kolumbus´ upptäckt av Amerika. Salar med kartritningar. Uppvisningar av Las Palmas de Gran Canarias historiska utveckling. Salar med målningar.

Tillfälliga Utställningar: Verk av konstnärer och målningsantologi fram till de första decennierna av XX-hundratalet, bland andra teman och underlag.

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.