Gran Canaria
Gran Canaria
Kultur

Datos de Museos de Gran Canaria

San Martín Centro de Cultura ContemporáneaSan Martín Centro de Cultura Contemporánea

San Martín Centro de Cultura Contemporánea

info@sanmartincontemporaneo.com
www.sanmartincontemporaneo.com

Telefon: 0034 928 322 535
Adress: Ramón y Cajal
Postnummer: 35001
Plats:
   
San Martín Centro de Cultura ContemporáneaSan Martín Centro de Cultura ContemporáneaSan Martín Centro de Cultura Contemporánea
 
 

Se Karta

Beskrivning

San Martín Samtida Kulturcentrum är en plats med dynamisk insulär kultur som spelar en viktig roll som katalysator av den konstnärliga produktionen såväl från Kanarieöarna som från resten av världen. Centret tar emot temporära utställningar i sina omfångsrika konsthallar och även aktiviteter vinklade till litteraturen, scenisk konst och nya former av skapande. Musik med konserter live firas regelbundet i dess stora innergård under medverkan av solister och grupper av jazz, rock, akustisk eller klassisk musik.

Beläget i stadsdelen Vegueta, San Martín Centro de Cultura Contemporánea kan man finna ett av de bästa vittnesmålen till de senaste århundradena av staden Las Palmas de Gran Canarias historia. Byggnaden var från början tänkt som sjukhus, vilket invigdes år 1786. Senare blev det BB och fattighus. Det blev till och med fängelse under spanska inbördeskriget. I dagens läge, efter en nyligen gjord återanpassning, representerar detta center stadens enda existerande exempel av välgörenhetscentrum från förr. Ur arkitektonisk synpunkt handlar det om en vacker byggnad runt två innergårdar, ett litet kapell och en veranda där dess rundbågar utmärker sig.


Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.