Gran Canaria
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01
Må bra

Koppla av och bara njuta

Formeln för de Stora Avkopplingen

Den Stora Avkopplingen upptäcktes redan för massor av år sedan. 

Den föddes under 1800-talet, när de engelska resenärerna som med sina ångbåtar var på väg till Kapstaden. Der var mest av en slump som man upptäckte ön med de bästa vintrarna i Europa. 

En ö som erbjöd en tillflykt med perfekt mikroklimat. Här kunde man tillbringa långa perioder med vila och rekreation. Här kunde man lindra värk och smärta eller helt enkelt låta livet flyta långsammare.  En plats mitt i ett hav av vackert väder, där man kunde koppla av, sköta om sig och må bra.

Det var under andra hälften av 1900-talet som Gran Canaria började förvandlas till ett betydande mål för hälsoresor. Resenärer från halva Europa kom från tusentals olika städer för att söka efter vackert väder under praktiskt taget hela året. Det var européer som tog medicinska bad i de gamla och ädla Spa i Azuaje och Berrazales. Detta inträffade under 1800-talet.

Men den Stora Avkopplingen slutade inte att anpassa sig under årens lopp.  Den italienske visionären Eduardo Filiputti förnyade formeln under nittonhundratalet vilket ledde till att ett hälsocenter skapades i havet av sanddyner i Maspalomas. Sanddynernas Spa var ett center med ljusbehandling, helioterapi, som utnyttjade de hälsosamma effekterna av sol och sand. Detta var på 60-talet.

En flicka strosar längs strandkanten i Maspalomas

Idag fortsätter formeln för den Stora Avkopplingen att förbättras på Gran Canaria. Ön slutar inte att uppfinna nya sätt för att kunna erbjuda den bästa hälsosemestern för resenären. Ett och ett halvt sekel senare finner den som besöker ön ett enormt utbud av Spa & Wellness center, och en mängd specialister inom området skönhet och välbefinnande som finns på plats.

Gran Canaria har många års erfarenhet som hälsodestination. Här blandas moderna installationer, avancerad teknik och metoder med ett milt klimat och rik tillgång till stränder med salta bad. Allt detta backas upp av ett stort antal proffs inom området hälsa och skönhet och här finns dessutom ett brett utbud av privat sjukvård. 

En flicka sträcker armarna mot himlen vid Maspalomas sanddyner

Om du vill tillbringa några dagar med att må bra och sköta om dig, kom till Gran Canaria. Vi hoppas kunna fortsätta att i ytterligare 150 år vara den plats där man bevarar formeln för den Stora Avkopplingen. 

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.