Gran Canaria
Gran Canaria
10 höjdpunkter du inte bör missa!

En resa till det förflutna i Cueva Pintada i Gáldar

En resa till det förflutna i Cueva Pintada i Gáldar

Vill du veta hur urinvånarna på Gran Canaria bodde? Om du är nyfiken så föreslår vi ett besök på en av Kanarieöarnas viktigaste arkeologiska utgrävningar: La Cueva Pintada de Gáldar. 

Ett besök på museet och den arkeologiska parken Cueva Pintada är en resa bakåt i tiden som inte lämnar någon oberörd. Museet är resultatet av mer än 24 års arbete med utgrävningar och bevarande av  av en värdefull arkeologisk samling. Museibyggnaden har uppförts över resterna av urinvånarnas bebyggelse och är ett utmärkt exempel på en gammal kultur.

En familj i det inre av den målade grottan Cueva Pintada

Ett besök du inte bör missa om du är intresserad av att lära känna en gammal kultur från några öar mitt ute i Atlanten. Låt dig överraskas och kom till forntiden, till urinvånarnas tid, då de Lyckliga Öarna gränsade till världens ände.

Om du redan har beslutat dig för en resa till forntiden i den målade grottan i Gáldar, så hittar du mer information på något av öns Turistkontor.

Webbsida: www.cuevapintada.org

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.