Gran Canaria
Gran Canaria
Gastronomi

Vinet från havets mitt

Vinet mitt i havet

Det existerar en resa inne i en annan resa. En gastronomisk resa tvärsöver en ö i Atlanten. Den är organiserad för alla som är vana att färdas på det goda livets hav.  De kommer att finna en förträfflig hamn på en plats kallad Santa Brígida.

Skålande med rött vin
Leende par framför två glas vin

Santa Brígida ligger på Gran Canaria. Det är en plats som tagen från ett vykort uppe bland bergen. Det är också en ofrånkomlig plats för alla som älskar god mat och gott vin. 

En resa i en annan resa. Detta kan Santa Brígida erbjuda besökaren som är intresserad av vinets kultur. För Gran Canaria har förutom sol och stränder gamla traditioner av vinodling. En tradition som kan framställa unga viner, röda, vita, fruktiga och mycket aromrika viner, alla av mycket god kvalitet. Viner som betecknas la Denominación de Origen Gran Canaria (ursprungsbeteckning som visar att vinet härstammar från Gran Canaria).

Olika viner från Gran Canaria
Ingången till Casa del Vino på Gran Canaria

I Santa Brígida finns la Casa del Vino de Gran Canaria. Det är en byggnad som nyligen återupprättats där man kan avsmaka ett stort utbud av öns viner. Utställningslokalen tar dig med genom Gran Canarias historia av vinproduktion. En ö med tradition av vinexport till Europa sedan flera generationer tillbaka. Ett värdefullt arv som grundar sig på den stora variationen av mikroklimat som ger samma druva olika särdrag beroende på var de odlas.

La Casa del Vino har befästs som öns vinmuseum, en plats som kombinerar avsmakning av urprungsbetecknade viner och försäljning. Därför, om du är en av dessa resenärer på det goda livets hav, rekommenderar vi att du stannar till i Santa Brigida. Där kan man kombinera fint väder, god mat och gott vin.

Casa Museo del Vino
Federación Insular de Asociaciones del Sector Vitivinícola de Gran Canaria (VINIGRAN)
Adress: C/ Calvo Sotelo 26, 35300 - Santa Brígida
Telefon:  (+34) 928 644 484
Öppettider:
Från tisdag till fredag och söndag från 10.00 till 14.00.
Grupper med fler än 10 personer bör boka tid i förväg.

Nyhet: La Tasca del Vino
Öppettider: tisdag till torsdag från 13:00 till 23:00.
Fredag och lördag från 13:00 till 24:00. Söndagar från 13:00 till 17:00.
Köket är stängt mellan 17:00 och 20:00.
Måndagar stängt.
Specialitet:  Det kanariska köket, ostbrickor, vin från Gran Canaria, traditionella desserter. Menyer för grupper. Trädgård med uteservering, matsal inomhus och utomhus, reserverade utrymmen för max 40 personer. 
Telefon för bokning: (+34) 928 644 484 (från kl. 12:00.)

Affär
Öppettider: från tisdag till fredag och söndag från 10.00 till 14.00.
Gastronomiska produkter Gourmet från Gran Canaria, Hantverk, Presentartiklar...

Besök på vinkällare. Vinrutten

Bästa sättet att lära känna Gran Canarias vinkultur är att göra ett besök på en vinkällare. Några av dessa har sitt eget museum och i praktiskt taget alla av dem kan man prova och köpa deras viner och dessutom på många av dem, efter förbeställning, även prova den lokala gastronomin. Denna "återfödda" vinkultur på Gran Canaria har berikats av  invigningen av ett vinmuseum, Museo del Vino, i ett över 200 år gammalt hus i Santa Brigida. 

Vad tycks om att slå ihop en Vinrunda med ett besök till den största botaniska trädgården på Kanarieöarna? Med Tripgrancanaria går turism och gastronomi hand i hand…