Gran Canaria
Gran Canaria
image01
image01
image01
image01
image01
image01
Surfdårar på Gran Canaria

Surfdårar på Gran Canaria

Surfdårar på Gran Canaria

Vill du veta varför det finns så många surftokiga människor på Gran Canaria? Svaret är mycket enkelt. På Gran Canaria är det så lätt att hitta platser i närheten av där man bor som är bra för surfing och bodyboarding. Det härliga klimatet hela året och alla de långa stränderna runt kusten lockar barnen att trotsa vågorna redan i unga år. För de yngsta är bodyboarding något av en nationalsport på ön. 

Och när det gäller vågor så finns det av alla sorter på Gran Canaria. Som t.ex. “derecha del Confital” i Las Palmas de Gran Canaria. En mer än tillräcklig dragningskraft för att överraska surfarna som kommer utifrån. Du kan också pröva lyckan i Arguineguín i syd eller  i Lloret (La Cicer) i huvudstaden. Öns norra kust är också populär bland surfare. Du kommer att finna fina vågor i Puertillo de Arucas, en annan betydelsefull spot.

Varför är vågorna på Gran Canaria så speciella? De som vet, berättar att vågorna här på ön är mäktiga därför att vågrörelsen kommer in till stranden från ett stort djup.

Kusterna runt arkipelagen har ingen kontinentalplatta och därför bryts vågorna med kraft. Dessutom är marken till största delen vulkanisk vilket gör att det inte existerar någon stor rörelse av sand och vågen fixerar sig alltid vid en och samma punkt vilket är fallet i t.ex. i det välkända Confital. 

På Gran Canaria är det en ”dödssynd” att inte praktisera surf eller bodyboarding. Det finns alltför många stränder för att öva sig. Ön har alla utsikter att dra till sig alla dem som vill bryta en bra våg. Dessutom är det här möjligt att ta vågor utan nödvändigheten att bära våtdräkt från huvud till fot. Behöver du fler skäl för att förstå varför det finns så många surfdårar på Gran Canaria?