Gran Canaria
Gran Canaria
Ön med de längsta nätterna

Ön med de längsta nätterna

Ön med de längsta nätterna… varför ska man sova?

Såväl dag som natt hittar du tusen och en alternativ för att dina dagar på Gran Canaria skall bli en stor fest. En ung ö, festlig, där man lever med en blandning av smaker och färger vid alla tider på dygnet. 

En grupp artister jonglerar på strandpromenaden i Meloneras

Därför att livet på Gran Canaria försiggår utomhus hela året om. Uteserveringarna, pubarna och diskoteken inbjuder dig till ett ändlöst hålligång. Gran Canaria skänker dig varma och nöjesfyllda nätter. I öns huvudstad och i turist­områdena på södra delen väntar dig ett hett nattliv. Du kan låta dig smittas av nattens rytmer ända fram till gryningen på hundratals dansställen, pubar och diskotek. 

Uteserveringarna är medelpunkt för nöjeslivet på Gran Canaria. Eftersom ön har ett behagligt klimat som tillåter att man kan njuta av musiken under bar himmel hela året om. Fest och bra väder förenas till solen går upp och det är dags att börja om på nytt. 

Södra delen av ön
Om det du söker är nöjen oberoende av om det är måndag eller lördag. Om du vill dansa ända tills solen går upp, då bör du lära känna nätterna i turistområdena på södra Gran Canaria där nöjen är garanterade. Du kan välja mellan otaliga alternativ: från pubar till diskotek, via lokaler med live- uppträdanden eller uteserveringar nära havet. Alltmedan kvällen avancerar möter du på dansgolvet Atlantens galningar eller extravaganta föreställningar med Drag-Queens. När dagen gryr får du försöka återgå till allvaret och det normala.

Skumfest i kvällningen på södra Gran Canaria

Du behöver inte upprepa dig. Du kan välja mellan terrasserna på promenaden i Meloneras eller diskoteken i närheten av köpcentren i Playa del Inglés, Mogán, San Agustín eller Puerto Rico. Vad säger du om att ta en drink i en lugn pub innan du slänger dig ut i tumultet senare på kvällen? När allt kommer omkring är det enda du behöver ha klart för dig, att när natten nalkas är allt möjligt.

Las Palmas de Gran Canaria
Du bör heller inte missa kvällsnöjena i arkipelagens största stad. Vid solnedgången mixar Las Palmas de Gran Canaria  sin kosmopolitiska atmosfär med det sköna vädret och den bästa musiken.

En grupp vänner skrattar och pratar över en drink

De främsta zonerna för det nattliga nöjeslivet i huvudstaden erbjuder miljöer för alla smakriktningar. Det finns bra lokaler i området Vegueta-Triana, i Puerto, i småbåtshamnen, och alla uteserveringarna och pubarna i de många köpcentren i staden.

Turistinformatören

Nästa morgon
Sova som en stock är ingen tänkbarhet till nästa dag. Nej! 
Efter en natt ute på Gran Canaria, kommer dagen.

Eller en äventyrsdag under vattnet längs havsbottnen.
Eller kanske en dag med höga hopp över vattnet.