Gran Canaria
Gran Canaria
10 höjdpunkter du inte bör missa!

De bästa vyerna av ön från en plats nära himlen

De bästa vyerna av ön från en plats nära himlen

Från en av Gran Canarias högsta punkter, Roque Nublo, upplever man ett natursceneri utan like. En enastående plats varifrån man även kan skymta några av öns charmigaste byar.

Små byar gömda i dessa avlägsna trakter. Hela bergssidor täckta av den inhemska barrskogen som delar utrymme med klippiga raviner av vulkaniskt ursprung. Runt nästa hörn dyker det upp nya överraskande vyer. Allt detta kan man se från öns högsta punkt. Att ta sig upp till Roque Nublo, denna enorma basaltklippa som under flera generationer setts som en symbol för Gran Canaria, är utan tvekan en perfekt avslutning på en utflykt till öns inland. 

Utsikt från Roque Nublo under en blå himmel

Att uppleva en stund av ro medan man njuter av solnedgången på nästan tvåtusen meters höjd, är en oförglömlig erfarenhet. Man kan höra vinden som susar bland pinjeträden och den öppna horisonten ger, klara dagar, en bar utsikt över de andra Kanarieöarna. Här kan man se hela den omgivande naturen ur ett fågelperspektiv.

 

 

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.