Gran Canaria
Gran Canaria
Gastronomi

Las Palmas de Gran Canaria

En dans av kulturer i saluhallen

Staden Las Palmas de Gran Canaria, den största metropolen på den kanariska arkipelagen med sina 400.000 invånare är känd på och utanför dessa öar för sin kosmopolitiska karaktär. Med en av de av fartyg mest trafikerade spanska hamnarna, utgår från dess pirar mot Europa jordbruksprodukterna för export från ön på samma sätt som det dit anländer föda av olika slag, varor som kompletterar öns gastronomiska diet.

Las Palmas de Gran Canaria

En gastronomi som har berikats under sekler av influenser från land och folk med vilka de varit i kontakt genom en intressant utväxling (få spanska städer kan skryta med så stor variation av restauranger med mat från hela världens länder). Denna mosaik av traditionell gastronomi och blandning av olika anrättningar eller när man lägger samman maträtter. Dessa kan vi njuta av i händerna på kockar med varierad utbildning och alltid med iögonfallande förslag med hög nivå och användande av lokala produkter.

Las Palmas de Gran Canaria

José González, en av de bästa kockarna på Gran Canaria besitter en intressant gastronomisk erfarenhet utifrån sitt eget liv som öbo. Han är medlem av en generation som fortfarande känner till husen med takterrass där man födde upp en get för att ha mjölk och en killing till jul, höns för att ha ägg och till och med duvor för att kunna ge barnen en buljong av duvungar som ansågs så stärkande. Detta blev den solida grund för hans senare arbete som restaurangägare. Men allt detta var inte tillräckligt och han hade tråkigt. "Pepe, dig kan ingen lära att laga mat, men du måste lära dig teknik", sa vid ett tillfälle en katalansk matkritiker. Tekniken för att förbättra presentationen av rätterna lärde han sig i Las Palmas de Gran Canaria tills han nådde tillräcklig mognad för att kunna grunda sin egen lokal med mat från ön: "De kanariska rätterna är de mest delikata i världen", vidhåller han.

Las Palmas de Gran Canaria

Andra generationers kockar från denna stad använder kunskap och kreativitet under influens av orginell och exotisk mat som kommer från diverse asiatiska länder. Kocken Octavio Ramírez till exempel försöker förena en modern touch från nutid med influenser från japanska eller hinduiska matkulturer i dagliga rätter och som något speciellt. Under gastronomiska dagar som han anordnar, gör han speciella kombinationer, till exempel en så unik och originell produkt på denna arkipelag som saft av sockerrör kombinerar han med delikata rätter från dessa länder.

För att fylla skafferiet till hela denna arsenal av restauranger, likväl även till alla hushåll för de som är bosatta här, räknar kommunen Las Palmas med fyra kommunala saluhallar. Dessa är centrum för alla erbjudanden av högsta kvalitet av varor både från jorden och från havet. Saluhallar som är en referens för sin historia eller sina aktuella anbud.

Las Palmas de Gran Canaria

Om du vill göra turen Tour & Tapas Canarias kan du kontakta Tripgrancanaria