Gran Canaria
Gran Canaria
Gastronomi

Gastronomi på Gran Canaria. Recept av Cristina Codina. Gran Canaria.

Så tillagas Cristina Codinas krämiga ostkaka av Flor de Guia-ostINGREDIENSER OCH FÖRBEREDELSE


7 ägg
280 gram socker
30 gr majsstärkelse
450 gr Mascarponeost
550 gr Flor de Guía-ost
500 g grädde

Vi värmer ugnen till 200ºC och klä en 24 cm rund form med bakplåtspapper. Vi följer dessa steg:
1.- I den stora skålen, blandar vi ägg och socker.
2.- Vi lägger i ostarna och vispar tills det inte finns några klumpar.
3.- Vi introducerar resten av ingredienserna och blandar.
4.- Häll i formen och låt den vara i ugnen 45–50 minuter.
5.- Låt svalna i stängd ugn i 30 minuter.

Krämiga ostkaka av Flor de Guia-ost
THERMOMIX RECEPT


1.- Vi lägger ägg och socker i mixerskålen och vispa 50 s hastighet 6
2.- Vi introducerar resten av ingredienserna och vispar 50 s med progressiv hastighet på 6–8.
3.- Vi häller i formen
4.- Sätt ugnen på 200ºC i 45–50 minuter.

Krämiga ostkaka av Flor de Guia-ost
Cristina Codina
PRESENTATION


För att ge den en lite sötare touch rekommenderar vi att du kompletterar denna dessert med glass och aromatisk honung från Tejeda i Gran Canaria.

KOCKENS INSPIRATION


När Cristina Codina började undersöka förberedelser för att laga sin egen ostkaka tog hon några av de mest kända recepten som referens och utgångspunkt, och började sedan återuppfinna andra kombinationer, som ett första steg tills hon nådde sin egen skapelse.

Hon kasserade ett recept som innehöll kakor och sylt, eftersom hon ville lyfta fram smaken av osten som huvudelementet. Så hon bestämde sig till slut för den underbara och prisbelönta SUB Queso de Flor de Guía, som hon blandade med en annan mycket söt ost som kompenserade för syran i den rika Flor de Guía-osten. Det är så jag uppnår en personlig mix, mixen som utgör grunden för tårtan, i en unik utarbetning som placerar den lokala produkten på ön i förgrunden.

"Från början hade jag en klar idé att på ett ställe dedikerat till ost borde ha en speciell tårta med Queso från Gran Canaria"


Documento sin título
Vem är Cristina Codina?

Kallelsen för restaurangbranschen börjar då Cristina är liten. Hon älskade att se sin mamma förbereda tallrikarna, besticken, glasen och bordslinne hemma för stora tillfällen, och var noga med att varje detalj gjorde gästerna nöjda.

Senare, började Cristina Codina sin karriär med att studera på Hotel Escuela de Santa Brígida och förberedde sig på de olika avdelningarna som utgör ett hotell, inklusive mat- och dryckesområdet, där hon fick sin första specialisering. Efter examen arbetade hon i hotellkedjor i Tyskland, Skottland och Spanien och fördjupar sig i nya serviceformer och andra gastronomier. Hon avslutar det här första steget av utbildningen som mat- och dryckesassistent på Princesa Yaiza 5 * Gran Lujo hotel, på Lanzarote.

När hon återvänder till Gran Canaria är Cristina redan chef för restaurering på AsproPark Canarias, i fritidsparken som företaget driver på ön. I slutet av denna period återvände hon till sitt ursprung som utbildare på Hotel Escuela de Hecansa i Santa Brígida och gav utbildning i restaurangområdet. Vid den tiden började hon fundera på hur hon skulle engagera sig. "Idén om att öppna ett företag med min man var i mitt huvud länge, vi ville skapa ett gemensamt projekt". Medan den drömmen tar form är hon anställd som matsalschef i La Barra By Traddiction, prisbelönt restaurang av kocken Ángel Palacios.

2016, med sin man, Juancho Lorenzo, öppnar hon CHEESE Las Palmas, litet och mysigt ställe specialiserad i kanariska ostar. En liten vrå bredvid stranden i Las Canteras, i hjärtat av Guanarteme, där de presenterar praktiskt taget hela utbudet av öarnas utsökta ostar. Genom att förbereda sina ostbrädor försöker de förmedla historien om var och en av ostarna och de människor som gör dem med ansträngning och omsorg.


*Codina var finalist för den bästa ostkakan i den öppna tävlingen under I Foro Internacional de Queso som hölls på Gran Canaria i april 2019.Cheese Las Palmas på sociala medier:

Instagram: https://www.instagram.com/cheeselaspalmas/?hl=es

Facebook: https://www.facebook.com/@CHEESE.LP

Guia-ost

28º Hemliga ingrediens 'rättförbättrare'

Guia-ost

Kommunen Guía kan skryta med att vara ett produktionscentrum för en av de bästa ostarna i landet. Guía har tre egna ursprungsbeteckningar; Guia-osten, Flor-osten och Media Flor-osten. Alla med en unik smak, tack vare de goda betesmarkerna i regionens högland och kvaliteten på boskapen, element som bidrar till det tålmodiga arbetet i ostfabrikerna, och i stort antal, lagringen i grottan på det traditionella sättet.

La Bodega turisttolkningscenter, på Marqués de Muni 34 i Santa María de Guía, är ett bra ställe att upptäcka denna viktiga produkt, om du väljer att besöka staden på din resa genom norra delen av ön.