Gran Canaria
Gran Canaria
Gastronomi

Recept från blandön. Chef José Rojano. Gran Canaria.

Så här tillagas Synvilla av ägg med pommes frites och ketchup av José RojanoFÖRSTA STEGEN
Ingredienser för 4 personer


2 mangos
Puré av jordgubbar från Valsequillo
Yoghurt-glass


Synvilla av ägg med pommes frites och ketchup

TILLAGNING


Man skalar mangon och med hjälp av en kuljärn gör man fyra halvcirklar och ställer åt sidan. Resten av mangon skär man i stavar likt pommes frites.

Med hjälp av en form gör man fyra cirklar för att ge sken av äggvitan.

Skär jordgubbarna och mixa dem till en puré.

För att montera rätten lägger man äggvitan (yoghurt-glassen) på tallriken och i mitten den halva bollen av mangon som om det vore äggulan. Man lägger på pommes frites (mangostavarna) och klickar på lite ketchup (jordgubbssåsen).

Recept [PDF - 370 KB]

CHEFENS INSPIRATION


Kocken José Rojano inspirerades av mangon i Mogan och jordgubbarna från Valsequllo för att presentera för oss denna dessert så attraktiv för synen att han använde sig av den kreativa tekniken med synvilla.

Trompe l’oeil (synvilla) är framställningar som visuellt leker med bordsgästen, det vill säga, de verkar vara en sak men är i verkligheten något annat. Syftet är att utforma denna kulinariska teknik som en illusion för att roa och förvåna, inte lura kunden, genom att använda maximal kreativitet för att skapa receptet.

Chef José Rojano
Synvilla av ägg med pommes frites och ketchup

Documento sin título
Vem är José Rojano?

Jose Rojano Carrillo är en kock från Elgoibar, Guipuzcoa. Han studerade matlagning på hotellskolan i Vitoria och efter att ha formats i olika restauranger på fastlandet kom han till ön Gran Canaria.

På sin tur runt ön ledde han köken i restaurangerna La Rotonda, Atlantico, La Casita, Madras och golfklubben i Maspalomas innan han hamnade som verkställande chef på restaurang La Terraza på Hotell Santa Catalina.

Medan han drev hotellets kök fick han ett erkännande i guiden Repsol och blev nominerad tre solar i guiden.

Efter sina år av erfarenhet föddes ett eget projekt, Alma Catering, där Jose erbjuder hushållstjänster av hög kvalitet. Så småningom leder han renoveringen av Hotel la Hacienda del Buen Suceso och Jardin de la Marquesa, i staden Arucas, där han idag arbetar som verkställande chef.

11:e Hemliga ingredienser 'matförbättring'

Regionen Valsequillo är stolt över att vara huvudort för jordgubben i den kanariska ögruppen. Kommunen Gran Canaria anordnar varje år en ”Jordgubbens Dag”, som samlar läckergommar och konditorer kring sin stjärnprodukt, en sensationell jordgubbe som de odlar med omsorg på mer än 10 odlingar bara i området. Jordgubben från Valsequillo är en liten jordgubbe och tack vare de klimatiska förhållandena i dalen har de en förstklassig smak och kvalité. Mer info på webbsidan Turismo de Valsequillo
Produktionen 'IslaMezclada' har ett samarbete med den kanariske keramikern Gustavo García Cruz.
Du kan på denna FB-sida se hans arbeten, hans märke INusuall och hans exemplar av samtida krukmakeri.

+ information om hantverkare på ön på FEDAC.
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.