Gran Canaria
Gran Canaria
Gastronomi

Recept från blandön. Chef José Rojano. Gran Canaria.

Så här tillagas Synvilla av ägg med pommes frites och ketchup av José RojanoFÖRSTA STEGEN
Ingredienser för 4 personer


2 mangos
Puré av jordgubbar från Valsequillo
Yoghurt-glass


Synvilla av ägg med pommes frites och ketchup

TILLAGNING


Man skalar mangon och med hjälp av en kuljärn gör man fyra halvcirklar och ställer åt sidan. Resten av mangon skär man i stavar likt pommes frites.

Med hjälp av en form gör man fyra cirklar för att ge sken av äggvitan.

Skär jordgubbarna och mixa dem till en puré.

För att montera rätten lägger man äggvitan (yoghurt-glassen) på tallriken och i mitten den halva bollen av mangon som om det vore äggulan. Man lägger på pommes frites (mangostavarna) och klickar på lite ketchup (jordgubbssåsen).

Recept [PDF - 370 KB]

CHEFENS INSPIRATION


Kocken José Rojano inspirerades av mangon i Mogan och jordgubbarna från Valsequllo för att presentera för oss denna dessert så attraktiv för synen att han använde sig av den kreativa tekniken med synvilla.

Trompe l’oeil (synvilla) är framställningar som visuellt leker med bordsgästen, det vill säga, de verkar vara en sak men är i verkligheten något annat. Syftet är att utforma denna kulinariska teknik som en illusion för att roa och förvåna, inte lura kunden, genom att använda maximal kreativitet för att skapa receptet.

Chef José Rojano
Synvilla av ägg med pommes frites och ketchup

Documento sin título
Vem är José Rojano?

José Rojano Carrillo, en kock från Elgoibar, Guipuzcoa, studerade matlagning vid Escuela de Hostelería de Vitoria och efter utbildning på olika restauranger på spanska fastlandet tog han språnget till Gran Canaria.

Under sin resa ledde han köken på restaurangerna La Rotonda, Atlántico, La Casita, Madras och restaurangen på Maspalomas golfbana, innan han anlände som köksmästare till restaurangen La Terraza på det emblematiska Hotel Santa Catalina.

Han ledde hotellköken och blev erkänd av Repsol Guide, som nominerades för tre Soles från guiden. Ävensom ett resultat av hans år av erfarenhet startar hans eget projekt, Alma Catering, där José Rojano erbjuder högkvalitativa kökstjänster.

Samtidigt som han upprätthåller sitt restaurangerbjudande på Hacienda del Buen Suceso och Jardín de la Marquesa, i Arucas, där han arbetar som chefskock, tar Rojano styret över köket i Bodegón del Pueblo Canario. Historisk och emblematisk restaurang i Gran Canarias huvudstad som öppnade igen sina dörrar i september 2019.

11:e Hemliga ingredienser 'matförbättring'

Regionen Valsequillo är stolt över att vara huvudort för jordgubben i den kanariska ögruppen. Kommunen Gran Canaria anordnar varje år en ”Jordgubbens Dag”, som samlar läckergommar och konditorer kring sin stjärnprodukt, en sensationell jordgubbe som de odlar med omsorg på mer än 10 odlingar bara i området. Jordgubben från Valsequillo är en liten jordgubbe och tack vare de klimatiska förhållandena i dalen har de en förstklassig smak och kvalité. Mer info på webbsidan Turismo de Valsequillo
Produktionen 'IslaMezclada' har ett samarbete med den kanariske keramikern Gustavo García Cruz.
Du kan på denna FB-sida se hans arbeten, hans märke INusuall och hans exemplar av samtida krukmakeri.

+ information om hantverkare på ön på FEDAC.
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.