Gran Canaria
Windsurf en Gran Canaria
Havet

Spots för att praktisera Surf och Windsurf

Spots för att praktisera Surf och Windsurf

Var man kan surfa

De främsta platserna med vågor på Gran Canaria som bestäms av sin brytningskvalité eller Atlantens sjögång, är följande:

Kvinnlig surfare kommer upp ur vattnet vid Las Canteras

Norra zonen: detta är den främsta platsen för att surfa. Hela kusten från Confital (Las Palmas de Gran Canaria), med vågen "Nunnorna", till Gáldar och dess våg "El Frontón". Den utmärker sig för sin steniga kust med största frekvensen av vågor och de starkaste vågbrytningarna. Under de bästa förhållandena kan man räkna med vågor på upp till 5 meter.

Östra zonen: här är det idealiskt att surfa när havet ligger på från öster och vinden avtar. När det är så finner man de bästa platserna runt Pozo Izquierdo, såväl i "MoscaPoint" som till höger om "Muellito".

Södra och västra zonen: här utmärker sig udden som skiljer Playa del Inglés från Maspalomas, och även området runt Maspalomas fyr. Man kan även hitta fina vågor i Arguineguín.

Var man kan Windsurfa

Ön har otaliga platser där man kan windsurfa. Den har välkända spots som Pozo Izquierdo och Vargas, för de mer erfarna. Men även Ojos de Garza, Tarajalillo, Bahía Feliz, Playa del Águila, San Agustín, Playa del Inglés, Anfi del Mar eller Puerto Rico. Det finns zoner för alla kunskapsnivåer.

Konststycken av kvinnlig surfare i Pozo Izquierdo

Pozo Izquierdo, som är beläget i kommunen Santa Lucía, är den spanska spot som är mest känd internationellt. Det är en strand med utmärkta konditioner för att utöva denna sport, en plats där det verkar som om vinden installerat sig för evigt. Stora stjärnor har installerat sig i Pozo, som den störste av alla, Björn Dunkerbeck, som formats vid Gran Canarias stränder tills han blev världsmästare. 

I "El Arenal" (ett namn som invånarna gett denna strand) blåser vinden från vänster och brukar vara mycket stark varför det är nödvändigt med segel på 2, 8 och 4 meter för att kunna dra nytta av en av världens blåsigaste spots. Vågorna är vanligtvis aldrig lägre än en meter. Ibland når de tre meter. Pozo Izquierdo är den perfekta destinationen för dem som har en någorlunda bra grund i att glida och gippa för att ge sig in på hopp och andra luftövningar. 

Den lilla stranden i Pozo verkar aldrig tröttna på att se nya stjärnor födas Som t.ex. systrarna Daida och Iballa Ruano från Pozo, de är modeller att följa för nya generationer som börjar kämpa med de starka vindarna på den sydöstra delen av ön.