Gran Canaria
Gran Canaria
Ön

Den gamla skogen i Osorio talar fortfarande till dig

Den gamla skogen i Osorio talar fortfarande till dig

En dag med vackert väder i Osorio

Lantegendomen Osorio erbjuder smultronställen som man kan fly till från allt oväsen. Dina fingrar räcker inte till för att räkna alla undangömda vrår. Dess många skrymslen som ligger hopflätade i den lilla skogen av laurisilva, kastanjestigen, ekarna, odlingarna. Stigarna som korsar varandra och leder in i vegetationen samt en liten källa som flödar med mer eller mindre styrka, beroende på vilken årstid det är. Det är också trevligt att se fälten med potatis och majs i dalarna.

Detta är endast några av de fantastiska begivenheter som träder fram längs promenaden. De sista vittnena till en av de viktigaste skogarna på ön, den sägenomspunna ruralparken Doramas.

Vakthuset på egendomen
Inkörsvägen till Osorio

I Osorio strömmar drömmar, idéer, man kan skönja aspekter från vårt förflutna. En magisk plats som behåller en viss ordning, sin delikata balansgång som inte går emot det naturliga utan tvärtom.

Dess säregna skönhet spirar överallt. Ett bra exempel på hur man kan visa vägen och interaktivera utan att störa mer än nödvändigt. Det är märkligt att se hur på senare år och eter flera program av återplantering, den inhemska floran fortsätter att födas på egendomens mark, framför allt laurisilva men även mocanes, vilda olivträd och passionsblomma. Idag sammanlever de lokala växterna med importerade växter vilket ger platsen en varierad och mycket ovanlig skönhet.

Svamp i den fuktiga jorden i Osorio

Det är värt ett besök och det är magiskt att vandra genom egendomen på eftermiddagen då de sista solstrålarna målar landskapet i unika färger.

Det är mycket möjligt att bilderna stannar på din näthinna de försvinner inte och blir inte fördärvade och även om de sover i ditt huvud så försvinner de inte. Så när du minst anar det på vilken annan plats som helst så förnimmer du bilderna och doften från Osorio ett liten bit av Teror på Gran Canaria. Bilder som åter blir levande, som återuppstår precis som laurisilvan fortfarande gör. Vänta och se!

Documento sin título
Hur man kommer hit med bil

Från huvudstaden, Las Palmas de Gran Canaria, kör man norra landsvägen GC-2 tills man kommer till avtagsvägen Arucas GC-20. Man fortsätter denna väg mot Teror, men innan man kommer fram finns det en skylt ”La Guanchía”, och in där finns till vänster inkörsporten till lantegendomen Osorio. En hög tvådelad port med galler.

Documento sin título
- Kyrkan Nuestra señora del Pino
Detta är den viktigaste byggnaden i Villa Mariana de Teror och en av öns mest relevanta platser då Pinjemadonnan, öns skyddshelgon, finns här.

- Museet Patronos de la Virgen
Byggnaden var tänkt bli ett kloster sträng isolering. Den består av tre delar: kyrka, kloster och härbärge. Idag är det en mycketvälkänd för sin tillverkning av goda hemgjorda bakverk.

- Marknaden i Teror: Söndagsmarknad
Marknaden som firas mitt inne i stan är en av de mest välbesökta och kommersiellt den största på Gran Canaria.

- Den beska källan
Belägen i en ravin i Teror. Den består huvudsakligen av tre stora källor som är kommunens största inkomstkälla

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.