Gran Canaria
Gran Canaria
Vi vill ha roligt

Palmitos Park

Med de bästa i världen i Palmitos Park

“Mina barn var världens bästa lärare den dagen vi besökte Palmitos Park. De bästa! Jo. Mina små barn, jag skojar inte. Världen är upp och nervänd.

Tro mig. De kan sätta namn på nästan alla djuren i parken. Och där finns verkligen underliga djur. Till exempel näsbjörnar. Har du någonsin hört talas om näsbjörnar? Eller marabous? Inte jag i alla fall. Om du inte vill komma i dålig dager är det bäst att du läser på innan besöket i Palmitos Park. 

En hel familj promenerar i parken Palmitos Park
Palmitos Park

Av någon oförklarlig anledning så känner barnen till nästan hela den  underliga faunan som finns i parken. Exotiska arter som marabous,  näshornsfåglar, emuer, vallabyer, Komodovaraner… alltså, du kommer att  behöva hjälp av barnen.

Som tur var kunde jag åtminstone sätta namn på delfinerna. Tack för att delfinerna fanns! (dem kände jag igen). Dessutom, under tiden vi tittade på dem höll barnen sig lugna. Förstenade (och detta är ett mirakel, tro mig). Vi blev verkligen alla imponerade av delfinerna. Och jag av de underliga fiskarna i Palmitos Parks akvarium.

Tre delfiner hoppar under föreställningen
Palmitos Park

När jag nu tänker på det så hade jag trots allt mina ljusa ögonblick. Jag kunde åtminstone skilja på pelikaner och tukaner, på clownfiskar och alligatorer. Och örnarna naturligtvis. Och tranorna och papegojorna. Det var kanske inte så längesedan jag också var ett barn...

Detta är hela min historia från vårt besök på Palmitos Park. Ett besök som visade sig vara ett av de bästa under min semester på Gran Canaria. Därför att jag kunde tillbringa en underbar förmiddag med mina små lärare och lära av dem de mest sällsynta namnen på de märkligaste djur som kan tänkas.

Palmitos Park
Palmitos Park

När jag återvänder till kontoret finns det de som kan skryta med en semester på segelbåtar i lyxhamnar och privata stränder med storslagna fester. Jag tror faktiskt jag kunde tänka mig att återvända till privatlektionerna med de bästa lärarna i världen"

Documento sin título

Mapa