Gran Canaria
Gran Canaria
Gastronomi

Gastronomi på Gran Canaria. Recept av Guillermo Ramírez. Gran Canaria.

Så tillagas receptet på stekt bläckfisk med Gáldar sötpotatiskräm och thailändsk mojo.INGREDIENSER OCH FÖRBEREDELSE
Ingredienser för 2 personer


Stekt Bläckfisk
1 bläckfiskarm á ca 200 gr.
20 gr vetemjöl
Rengör bläckfiskarmen med en tandpetare, sugkopp för sugkopp. Packa i en vakuumpåse och tillaga i ångugn på 95 grader i 1 timme och tjugo minuter. Låt svalna. Mjöla lätt och stek.

Receptet på stekt bläckfisk med Gáldar sötpotatiskräm och thailändsk mojo

Sötpotatiskräm
50 gr gul sötpotatis från Gáldar
2 gr smör
8 gr nata
Salt
Kokvatten.
Koka sötpotatisen i vatten och salt. När den är kokt, häll av och bevara kokvattnet. Vi lägger sötpotatisen i termomixen tillsammans med smöret, grädden och 40 gram kokvatten. Vispa allt tills du får en gräddekonsistens. Rätta till med salt om det behövs.

Mojo Thai
1 knippe koriander
10 gr cashewnötter
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
10 gr - Extra jungfruolivolja
100 ml kokosmjölk
3 gr. Grön currypasta
Salt
Ta bort bladen från koriandern och lägg den i thermomixen tillsammans med senap, vitlöksklyftan (utan bakterien), cashewnötter, olja och salt. Blanda allt tills du får en fin pasta.
Värm kokosmjölken i en kastrull och tillsätt den gröna currypastan. När vi har det utspätt, tillsätt mojo och blanda utan att koka.

Guillermo Ramírez
Guillermo Ramírez
KOCKENS INSPIRATION


Guillermo Ramírez förklarar grodden till sitt förslag: "Det här är ett enkelt recept men fullt av kontraster, där jag ville ge bläckfisken från våra kuster det värde den har. Vällagat bläckfiskkött och sedan välstekt är en delikatess för gommen, något utsökt. Havssmaken som bläckfisken ger den, plus den jordnära smaken som den tar tack vare den gula sötpotatisen från Gáldar, med sina egna söta nyanser, tillsammans med den thailändska mojo som är lätt kryddig, med sin subtila smak av koriander och kokos, all den blandningen av element uppnår en utsökt rätt och en unik smak.

Jag älskar att blanda smaker, sött, salt, bittert och kryddigt. För mig är att blanda sött med kryddigt något fantastiskt! Det är filosofin i min restaurang, "dela är att leva" och att vara lite "busig", det också;) "


Documento sin título
Vem är kocken Guillermo Ramírez?

Så här berättar Guillermo om sin professionella rutt tills han förvandlade sin restaurang "Pícaro" till en av de bästa posterna i restaurangportföljen i Gran Canarias huvudstad: "Jag studerade matlagning på Escuela Hofmann i Barcelona. När jag blir klar med mina studier skickar jag ett mejl till de 30 bästa restaurangerna i världen och erbjuder dem att arbeta med dem. De släpper in mig på den prestigefyllda danska restaurangen Noma, där jag lär mig filosofin i vårt yrke: hårt arbete, timmar av engagemang. På Noma lär jag mig också "less is more". Jag lär mig deras kök baserad på säsongens råvaror, jäsningar och traditionen av det nordiska köket.

Efter den perioden flyttade jag till restaurangen Pier 51 i Stuttgart, där jag arbetar med vad jag anser vara min mentor, Philipp di Mineo. Där jobbar jag som köttchef i 8 månader och deltar i event med olika kockar med Michelinstjärnor. Hos Philipp lär jag mig också bakverk. Sedan tar jag språnget till den asiatiska kontinenten, jag börjar på restaurangen Gaggan i Bangkok, en två Michelin-stjärnor, där jag lär mig det thailändska och indiska köket.

Därifrån återvänder jag till Gran Canaria och efter några månaders arbete på restaurangen De Cuchara kom idén att öppna Pícaro, min egen restaurang. Köket som jag utvecklar på Pícaro är modernt och samtidigt traditionellt, med influenser från många andra kök runt om i världen. Att tala engelska och tyska öppnade dörrarna för mig för att röra mig fritt runt i världen och resa och berika mig själv med andra kulturer."

All denna överföring av lärande runt om i världen, plus Guillermo Ramírez ansträngning och engagemang för sitt yrke, fick en belöning 2019, när Pícaro fick BIB GOURMAND-omnämnandet från Michelinguiden 2020, ett pris som belönar och erkänner restauranger med goda relationer av priskvalitet.

Sociala medier:

Instagram: @restaurantepicaro

Instagram: @willy.picaro

Sötpotatis från Gáldar

31º Hemliga ingrediens 'rättförbättrare'

Sötpotatis från Gáldar

Sötpotatisen från Gáldar är en annan av de produkter som det tacksamma landet på norra delen av ön ger. Dess söta smak gör den till en fantastisk resurs i traditionella kanariska grytor, från sancochos till XXXX. Sötpotatisen från Gáldar är också en av de smaker som ofta används i områdets rika konfektyr, varhelst fantasin når, från glass till hantverksöring.

* Besöka Gáldar? Lär känna hela geografin för den lokala smaken i jordbruksmarknaden i Gáldar.