Gran Canaria
Gran Canaria
Gastronomi

Gastronomi på Gran Canaria. Recept av Borja Marrero. Gran Canaria.

Så tillagas Ropa Vieja de Cabra rökt med pinocha från Tejeda, av Borja MarreroINGREDIENSER
Ingredienser för en portion


80 gram getkött
95 gram kikärtor
25 gram lök
20 gram tomat
25 gram morot
15 gram vitlök
En matsked chorizopepparmassa
En matsked tomatkoncentrat
Timjan
Rosmarin
Salt
Peppar

FÖRBEREDNING


Vi förseglar köttet i grytan där vi ska göra grunden.
När köttet är förseglat tar vi bort det och lägger till grönsaker, lök, tomat, morot och vitlök tillsammans med de aromatiska örterna, salt och peppar.
Fräs grönsakerna, tillsätt tomatkoncentratet, chorizopepparmassan och getköttet. Täck med vatten och koka i 3 timmar på medelhög värme.
Vi stuvar kikärtorna i en annan kastrull och reserverar.
Och slutligen, när köttet är stuvat, tar vi bort benen, blandar det med kikärtorna, lägger till grunden av tillagningsprocessen och låter det reducera.

Ropa Vieja de Cabra rökt med pinocha från Tejeda
PRESENTATION


När ropa vieja serveras på tallriken röks de med pinocha så att bearbetningen impregneras med de aromer som transporterar oss till Gran Canarias tallskogar.

Borja Marrero
Chef Borja Marrero
RECEPTETS INSPIRATION


"Denna maträtt är inspirerad av det traditionella köket på Gran Canaria, i syfte att ge värde åt nollkilometersprodukten och i tacksamhet för det arbete som så många boskapsägare och bönder har gjort för vårt land" förklarar kocken Borja Marrero. "En produkt som kanariskt getkött måste försvaras och positioneras. Rökningen med pinocha är inspirerad av dofterna som den kanariska tallen avger"


Documento sin título
Vem är Borja Marrero?

Efter att ha utbildat sig på Hofmans Gästfrihetsskola och arbetat i fantastiska kockars kök som Ferrán Adrià, Juan Mari Arzak eller Ramón Freixa, bestämde Borja Marrero att ge sig ut på ett professionellt äventyr i Mexiko, skapa sin egen restaurang och slå samman det spanska köket med den mexikanska kulturen.

Efter flera år i det centralamerikanska landet återvänder han till sin ö laddad med idéer. Vid den tiden startade han projekt för gastronomisk rådgivning till restauranger på Kanarieöarna och spanska fastlandet. Och han ger sig in i cateringvärlden med sitt företag Boanva.

Efter 6 år tillägnad dessa projekt, beslutar Marero att det är dags att bidra med hans kunnande och sitt engagemang till sitt hem och börjar att utveckla vad som nu är Texeda Family, en restaurang som skapats med nollkilometerprodukten, med tekniker, produktionsprocesser och gammaldags grödor, på sin egen gård. "ett projekt utformat med åtagandet att positionera den kanariska produkten från kilometer noll, söker förmedla till våra kunder en arbetsfilosofi som är engagerad i naturen ”. Ett projekt som om några år blir en stor referens inom gastronomi inriktat mot hållbar produktion.

I oktober 2021 lämnar Borja Marrero Texeda restaurangprojektet, för att genomföra ett nytt projekt i Las Palmas de Gran Canaria, i Triana-området, 5 Chefs Restaurant, i samarbete med flera av de bästa kockarna på Kanarieöarna. Ett projekt som blandar gastronomi från hela världen, utan att glömma ursprunget och den lokala produkten.

Sociala nätverk:

Instagram: @borjamarrerogastro

Instagram: @texedarestaurant

Facebook: https://www.facebook.com/cervezatexeda/

Getkött

29º Hemliga ingrediens 'rättförbättrare'

Getkött

En av de stora smaker av öarnas gastronomi och samtidigt en av de äldsta produkterna i minnet av öarna är köttet av den kanariska getrasen uppskattad för sin smak, stark och distinkt, den låga nivån av fett och dess höga proteinvärde.

Även om konsumtion av getkött inte är vanligt i andra regioner i Spanien, är det vanligt på Kanarieöarna, där det är en del av ett stort antal grytor i kokboken, med oändliga variationer som förändras efter ö och till och med region, som en av de produkter som aldrig saknas i restaurangerna av traditionell matlagning.