Gran Canaria
Gran Canaria
Havet

Älskare av Kitesurf

Havet kan vara en studsmatta

Det hade jag då aldrig trott.

Om någon hade berättat för mig när jag var liten att jag en dag i full fart, fastbunden vid en drake, skulle flyga över havet... hade jag inte trott dem.  Även om de hade svurit på att jag skulle kunna hoppa över havet som på en studsmatta, i jättelika hopp, flygande så högt att jag nästan kunde nudda vid flygplanen... allvarligt talat så hade jag inte trott det.

 

Men livet är verkligen så otroligt överraskande. Nu när jag blivit äldre ägnar jag mig timvis åt en drake. Jag kite-surfar. Jag utövar den bästa sport som någonsin uppfunnits för sådana adrenalintokiga som jag.

En skräddarsydd sport för en ö som Gran Canaria. Man behöver bara en plats med fint väder och mycket vind samt ett blått hav omringat av härliga sandstränder. Allt detta finns här. En ö som har lång tradition med surf och windsurf. En ö där det finns massor av ställen du kan praktisera på och där det hela tiden kommer fler och fler skolor där man kan lära sig grunderna för detta kitesurf-äventyr.

Det är också ett av skälen till att det för varje dag dyker upp fler drakar på Gran Canaria. Inte bara för turisterna utan också för lokalborna som helt plötsligt stänger kontor och butiker, frisörsalonger och brödaffärer. För det finns många som rusar till havet med sin kite i bagageluckan så fort de får tillfälle. För att navigera på ett soligt och roligt hav. 

Det är ganska svårt att förklara orsakerna till denna underliga feber som har flugit på oss. Denna sport-marina feber. Så svårt att berätta så jag slutar nu att prata om det. För nu måste jag kila. Ut på havet för att göra tusentals hopp med en kitebräda. Kom och pröva du också!