Gran Canaria
Gran Canaria
Kultur

Begravningsplats i Arteara

Begravningsplats i Arteara

Begravningsplatsen i Arteara är urinvånarnas kyrkogård, den viktigaste på ön, såväl i storlek som antal begravda, på en yta av 137.570 m2 och den hyser 809 gravplatser både individuella och kollektiva.

Begravningsplats i Arteara
Begravningsplats i Arteara

Den ligger på ett lavafält som består av en samling lavastenar som rasat ner. Arteara har också varit centrum för astronomiska studier. Man har på så sätt upptäckt urinvånarnas enorma kunskaper som de haft om himlakropparna, så mycket att de placerat “Kungens grav” på en verkligt strategisk plats så att solen kan belysa den just vid vårdagjämningen.

Begravningsplats i Arteara

Den ligger vid orten Arteara, i ett landskap som kontrasterar mellan gröna palmdungar och hårda lavastenar som ger den en singulär skönhet. Från gravplatsen kan man se berget Amurgas imponerande bergväggar från vars höjd på 1000 m. solen belyser ”Kungens grav” vid vårdagjämningens soluppgång.

Ett tolkningscentrum och rundturen på begravningsplatsen berättar för besökaren om urinvånarnas liv och död.

Öppettider
Temporarily closed

Inträde
Pris: 4 €. Denna biljett gäller som inträde under ett helt år.
Reducerat pris: 2 €: Skolgrupper (med undantag för de från kommunen) eller grupper på på fler än 10 personer med förbokat besök; ungdomar mellan 10 och 14 år, studerande med kort och för äldre än 65 år.
Speciell gratisbiljett: Studiegrupper från kommunen som har förbokat; turistguider och lärare som medföljer grupper; barn under 10 år.
För att kunna utnyttja reducerade priser måste man kunna styrka att man är berättigad till detta.
Man erbuder guidade rundturer, aktiviteter och verkstäder för skolgrupper samt för privata grupper med fler än 10 deltagare.
Guidade besök måste bokas i förväg.

Begravningsplatsen i Arteara
Adress: Landsväg GC-60 mot Fataga
Kommun: San Bartolomé de Tirajana
Telefon: (+34) 638 810 591
E-mail: necropolisdearteara@arqueocanaria.com
Webb: www.necropolisdearteara.com

Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.