Gran Canaria
Gran Canaria
Kultur

Fortalezas centrum för besökare

Fortalezas centrum för besökare

Besökscentret har utställningsresurser som gör att besökaren kan se alla aspekter på Fortalezas arkeologiska utgrävningar. Innehållet finns på tre språk (spanska, engelska och tyska).

Fortalezas centrum för besökare

Utställningslokalen erbjuder det bästa av traditionell museikunskap och dessutom den allra nyaste tekniken. De presenterar allt som finns samlat på denna utgrävning i realistiska scenarion på ett och samma ställe. 

Den centrala innergården är den populära platsen för specifika aktiviteter, verkstäder m.m. Som en speciell attraktion kommer dessutom denna plats att kontinuerligt ta emot temporära utställningar.

Fortalezas centrum för besökare
Fortalezas centrum för besökare

I den audiovisuella salen projekteras en ständig dokumentär som återskapar urinvånarnas vardagsliv i fortet La Fortaleza.

På terrassen och utsiktsplatsen får besökaren information om naturen som omringar fortet. Här finns också en kopia av en urinvånares bostad.

Centret har också en liten butik där man kan köpa olika saker som är relaterade till den arkeologiska utgrävningen och urinvånarnas liv på Gran Canaria.

Fortalezas centrum för besökare

Förutom att berätta historien om detta magnifika arkeologiska område med workshops, guidade turer, temporära utställningar och olika event relaterade till arkeologi, historia och den allmänna kulturen gör man denna plats till ett idealiskt ställe för att roa hela familjen.


Öppettider
Från tisdag till söndag 10:00 till 17:00
Måndagar stängt.

Priser
Inträde: 4 €
För grupper med 10 eller fler personer bosatta på Gran Canaria: 3 €
Arbetslösa, barn mellan 5 - 12 år, äldre än 65 år bosatta på Gran Canaria: 2 €
Skolgrupper från kommunen Santa Lucia, äldre än 65 år från kommunen Santa Lucía: gratis inträde.
Guidat besök till de arkeologiska utgrävningarna 10 € (för grupper på 8 eller fler personer. Förbeställda besök. I priset ingår inträde till centret)

Fortalezas centrum för besökare
Adress: GC-651 Km 1,9 - La Sorrueda
Kommun: Santa Lucía
Telefon: (+34) 690 188 446
E-mail: info@lafortaleza.es
Webb: www.lafortaleza.es