Gran Canaria
Gran Canaria
Naturen

Utsiktsplats Caldera de los Marteles

Utsiktsplats Caldera de los Marteles

Från denna sluttning kan man observera kratern Marteles, som är mindre än 1.000.000 år gammal. I verkligheten svarar dess fysionomi med ungefär 80 meters djup och 550 m i diameter mot försänkningen av ytan, framkallat av tömningen av magma som fanns på djupet.

Caldera de Los Marteles

Här ger den mest strålande sol väg åt den mest täta dimma på bara några minuter, framkallad av molnens kondens i den fuktiga sluttningen mot lä och dess förvandling i sluttningen i lä under en klar himmel (effekt Föhn eller Foehn). Vegetationen som dominerar är den kanariska furan som är återplanterad, ginst och den blå tajinasten. I kraterns botten ser man geometriska nyodlingar.

Landskapet är fyllt av många stigar och vägar, som strålar i alla riktningar. På den norra sluttningen kan man få en glimt av Roques de Tenteniguada och den kända Roque Grande samt om passadvindarna tillåter det, Isleta och staden Las Palmas de Gran Canaria.

Hela detta territorium är en del av det biosfära världsreservatet på Gran Canaria, utsett av UNESCO den 29 juni 2005.Programa Mac 2007-2013 Web Oficial de la Unión Europea