Gran Canaria
Gran Canaria
Naturen

Utsiktsplatsen Las Pellas

Utsiktsplatsen Las Pellas

Utsiktsplatsen Las Pellas, belägen i området med samma namn, är förlagd till det som förr var Doramasdjungeln. Den antika djungeln är representerad av de fem genomborrade ståltuber som påminner om de lysande träd som växte här. Den röda färgen som formar en cirkel runt tuben, som har intern belysning, försöker förmedla ljuset och livet som ett träd representerar.

Utsiktsplatsen Las Pellas

Doramasdjungeln är en antik subtropisk skog som täckte norra delen av Gran Canaria, välkänd för dess täta vegetation och för att vara hem åt en av de mest betydande urinvånarna i den kanariska historian: Doramas.

Ur en natursynpunkt är denna formation av skog, som är känd som laurisilva, en grupp av växter som fått sitt namn av den främsta komponenten, lagerbärsträdet. Detta träd har ett ymnigt utseende, men också andra träd som barbusano, palo blanco, lind, marmolán, faya, viñátigo finns representerade.

Vy från utsiktsplatsen Las Pellas

Från vilken vrå som helst i Firgas, kan man se havet och det gröna landskapet luta sig ut över Atlanten. Ett exempel på detta är denna utsiktsplats, Las Pellas, med utsikt över öns huvudstad, (Las Palmas de Gran Canaria), viken vid Isleta och berget i Arucas. Om vi blickar bakåt kan vi se Pico del Rayo, högsta punkten i denna kommun med sina 968 m öh.Programa Mac 2007-2013 Web Oficial de la Unión Europea
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.