Gran Canaria
Gran Canaria
Naturen

Utsiktsplatsen Las Tederas

Utsiktsplatsen Las Tederas

Utsiktsplatsen Las Tederas, ligger mycket nära Natursalen med samma namn, och har fått sitt namn efter blomman sårväppling, på spanska tedera, (Bituminaria bituminosa). Växten är ursprungligen från Medelhavet och den sägs ha viktiga medicinska egenskaper. I den traditionella kanariska medicinen har man framför allt använt den för att läka sår.

Vy från utsiktsplatsen Las Tederas

Från denna punkt, den högsta av Santa Lucías utsiktsplatser, kan man överblicka en stor del av kratern Tirajana, det monumentala geologiska fenomenet beläget i de centrala delarna av Gran Canaria mot sydöst. Här finner man byarna Santa Lucía och i bakgrunden San Bartolome de Tirajana. Det handlar om ett område med stor skönhet där man kan betrakta en skarp relief av landskapet, samtidigt som den ymniga vegetationen och jordbruket, samt flera stora gårdar.

Det är en av de bästa platserna för att beskåda den unika arkitekturen i det historiska Santa Lucía, dess traditionella kanariska arkitektur och framför allt kyrkan, vitheten och morfologin av dess kupol som gör den omisskännlig. Man kan dessutom upptäcka den på långt håll. 

Vy från utsiktsplatsen Las Tederas

I panoramabilden kan man beskåda de olika gröna tonerna i dalens växtlighet. Framför allt palmer och olivträd så nära förknippade med Tirajanas krater och befolkningens hantverk.

Hela detta område väster om Tirajanaravinen (förutom en smal kustremsa) tillhör det biosfära världsreservatet på Gran Canaria, utsett av UNESCO den 29 juni 2005Programa Mac 2007-2013 Web Oficial de la Unión Europea
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.