Gran Canaria
Gran Canaria
Naturen

Utsiktsplatsen Plaza de San Roque

Utsiktsplatsen Plaza de San Roque

Om vi står på utsiktsplatsen vid torget i San Roque, kan vi betrakta en vy över Isleta, Canteras, Las Palmas de Gran Canaria och berget i Arucas, en remsa av den norra kusten (Bañaderos och San Andres), Moya, hela nedre delen av Firgas och när det är riktigt klart väder: Teneriffa och Fuerteventura.

Vy från utsiktsplatsen Plaza de San Roque

Dessutom  har vi en priviligierad situationen för denna utsiktsplats, som ligger mitt i byn och är omringad av kulturella och religiösa tillgångar samt tillgångar av historiskt värde. Det är möjligt att utan att lämna detta torg besöka rådhuset, kyrkan San Roque, Kulturhuset, betrakta den kungliga bevattningskanalen eller bara sätta sig och vila och njuta av omgivningen mellan träd och växter, fåglarnas sång och bruset från vattnet.

Utsiktsplatsen Plaza de San Roque
Vy från utsiktsplatsen Plaza de San Roque

På torget San Roque finns också kilometer 0 av vårt nätverk av vandringsstigar, vägar som är en del av vår historia där våra förfäder vandrade och genom vilka du kan Firgas naturliga omgivningar, en del av vårt fädernearv, etnografiska och kulturella element som är utspridda i hela kommunen samt vår flora och fauna. Allt detta på de cirkelformiga rutterna som vi har utformat för att enkelt komma åt vandringar i kommunen, med start och slut på torget San Roque i Firgas.Programa Mac 2007-2013 Web Oficial de la Unión Europea