Gran Canaria
Gran Canaria
Naturen

Utsiktsplatsen vid Markisinnan av Arucas Trädgård

Utsiktsplatsen vid Markisinnan av Arucas Trädgård

Denna utsiktsplats erbjuder oss en komplett vy över stadens historiska kärna, som breder ut sig från kyrkan San Juan Bautista (1909-1977), byggd i neogotisk stil med sten från de lokala stenbrotten, till den hundraåriga Fabriken Ron Arehucas (1884), med sin originella skorsten. Andra byggnader som är framträdande är Casa Consistorial (1875) och den Gamla Saluhallen (1882), som är belägen till vänster om Stadsparken. Där hittar man också det antika fideikommisset eller Casa Gourié, nuvarande Stadsmuseet samt Arucas och Firgas Vattenegendom (1909-1912), som hyser ägarföreningen som har vatten till bevattning.

Utsiktsplatsen vid Markisinnan av Arucas Trädgård
Utsiktsplatsen vid Markisinnan av Arucas Trädgård

Den moderna stadens födelse som hade sitt ursprung i det historiska centret kom till under andra hälften av 1800-talet och början på 1900-talet varför de flesta byggnader är från denna tid. Den nya bilden av denna arkitektur blir en återspegling av den ekonomiska och sociala makten för borgarna, samt också tidens estetiska strömningar. Det är magnifika konstruktioner och ett obetalbart arbete som de lokala stenhuggarna åstadkom. De såg sig kompenserade med deklarationen av Conjunto Histórico Artístico år 1976.

När man vrider blicken åt kusten kan man beundra ett panorama av Markisinnans trädgårdar med palatset i romantisk stil (1880) byggt av den förste markisen av Arucas Ramón Madan y Uriondo. Det som väcker uppmärksamhet är den antika Hacienda del Buen Suceso från 1500-talet (idag omgjort till landsortshotell) omgärdat av ett hav av bananträd.Programa Mac 2007-2013 Web Oficial de la Unión Europea
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.