Gran Canaria
Gran Canaria
Naturen

Utsiktsplatsen Degollada de las Palomas

Utsiktsplatsen Degollada de las Palomas

Denna plats erbjuder ett unikt perspektiv av Tejedas krater. Det handlar om början av ravinen som utformats av erosionen av reliefen under tusentals år.

Här löper gränsen mellan kommunerna Tejeda och Valleseco. Denna gräns sammanfaller med den kungliga stigen som går från Cruz de Tejeda till Artenara, där vi finner viktiga arkeologiska vittnesmål från de gamla kanarierna som Cuevas del Caballero eller Cueva de los Candiles.

Vy från utsiktsplatsen Degollada de las Palomas

På denna plats sänker sig terrängen och lämnar ett fönster som blickar mot milstolparna Roque Nublo och Roque Bentayga, en helig plats för den berbiska befolkningen här på ön före den spanska invasionen.

I bakgrunden, kan man skönja byn Tejeda som med sina vita väggar och brutna tak är ett utmärkt exempel på traditionell arkitektur, enkel och ren, men ompysslad.

Om detta landskap sa Miguel de Unamuno när han kom från Valleseco: "gående längs stigar som är abrupt avklippta med branta stup, kom vi fram till dalen i Tejeda. Anblicken är imponerande. Alla dessa svarta murar i den stora kratern, med topparna liknande slottstorn, med sina högresta raka stenar, erbjuder aspekten av en Danteisk vision…

Vy från utsiktsplatsen Degollada de las Palomas
Vy från utsiktsplatsen Degollada de las Palomas

Denna privilegierade utkikspost tillåter oss att betrakta de krönta bergsområdena med utmärkta prov på den kanariska furan (Pinus canariensis) och den geologiska komplexiteten av kratern i Tejeda, där 14.5 miljoner år kan sammanfatta Gran Canaria som en ö i Atlanten.

I denna krenelering är det vanligt att beskåda rovfåglar som falk, ormvråk, sparvhök och till och med den spektakulära falken.

Hela detta territorium är en del av det biosfära världsreservatet på Gran Canaria, utsett av UNESCO den 29 juni 2005.Programa Mac 2007-2013 Web Oficial de la Unión Europea
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.