Gran Canaria
Gran Canaria
Naturen

Utsiktsplatsen Las Canteras (Arucas)

Utsiktsplatsen Las Canteras (Arucas)

Denna utsiktsplats ger oss en vy över Arucas kust mellan stadsdelarna Tinocas och San Andrés, även om man i mitten kan skönja samlingar av hus såsom Quintanilla, Bañaderos och El Puertillo. Dess sträckning är slingrande och brutet med en ungefärlig längd på 14 km. Den är avskuren av ett flertal flodfåror. Denna kustremsa ligger på 100 öh vilket ger den en klippig karaktär.

Utsiktsplatsen Las Canteras (Arucas)
Utsiktsplatsen Las Canteras (Arucas)

Arucas ekonomi har växlat från sockerrörsodlingar (1500-talet) vinodlingar (1600-talet) säd, grönsaker och fruktodlingar (1700-talet) sockerrör, kaktus (för koschenillsköldlusen) tomater (mitten och slutet av 1800-talet) till bananodlingarna (slutet av 1800-talet och hela 1900-talet). Den aktuella ekonomin baseras på serviceyrken och i mindre skala av bananodling och industri. Landskapet vi ser idag domineras av bananodlingar, många av dem gömda under växthus av plast.

Härifrån har vi en magnifik utsikt över huvudstaden Las Palmas de Gran Canaria. Vi ser halvön Isleta som övergår i den fantastiska stranden Las Canteras som har fått sitt namn av att den är belägen över ett antikt stenbrott. Den utgör en utmärkt utsiktsplats med magnifika panoraman över staden såväl inåt landet som över kusten där man kan se vulkanen Cardones och under klara dagar även toppen på Teide på ön Teneriffa.Programa Mac 2007-2013 Web Oficial de la Unión Europea
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.