Gran Canaria
Gran Canaria
Naturen

Utsiktsplatsen El Mulato

Utsiktsplatsen El Mulato

Denna utsiktsplats ligger i början av ravinen Mogán. De främsta bergen är Tauro, Cruz de Mogán och Ojedaskogen. Hela området är en del av Naturreservatet Inagua och Nubloparken, som sträcker sig från mitten av ön till havet.

Utsiktsplatsen El Mulato
Utsiktsplatsen El Mulato

Detta är ett genomgångsområde mellan syd och nord, som urinvånarna använde när de skulle besöka huvudstaden innan nuvarande vägar fanns.

Mogán var en del av kommunen Tejeda till år 1815, det år de fick eget rådhus. Många små orter hittar man längs Mogáns ravin som Pie de la Cuesta, La Vistilla, Las Casillas, El Cercado, Los Navarros, La Umbridilla, Lomo Quiebre och Puerto de Mogán.

Utsiktsplatsen El Mulato

Fertiliteten och det varma klimatet i dalen är gynnsamt för tropiska frukter som citrusfrukter, papaya, mango, avokador etc. Boskapsskötsel är också en viktig primär sektor i denna region. Den kände franske antropologen, René Verneau, beskrev på följande sätt herdarna i området: "Herden i Mogán kan anses som prototypen för den kanariske herden… Han går alltid med en lans… med detta verktyg hoppar herden över stup av oanad bredd och tar sig neråt med en svindlande hastighet". Angående den traditionella arkitekturen bör man främst nämna hustaken och några gamla kvarnar, både för vind och vatten.

Hela detta territorium är en del av det biosfära världsreservatet på Gran Canaria, utsett av UNESCO den 29 juni 2005Programa Mac 2007-2013 Web Oficial de la Unión Europea
Mer information

Cookies gör det möjligt för oss att erbjuda ett bättre innehåll. Genom att använda vår webbsida godkänner ni det. Om ni fortsätter att anlita sidan bedömer vi det som att ni tillåter användningen.